roki_actros je napisao(la):Skini svoju i odnesi u Feroreparatur u Tuzlu da ti nanituju novu ferodu..Ako je srce i upruge dobro nemas frke18-20 KM dodje nitovanje nove ferode.
RS TURBO je napisao(la):Odes u auto dijelove i pogledas koliko dodje nova lamela samo, ako neces mijenjati kompletan set, nabolje ti je novu staviti lamelu ali opet kakav je kod nas kvalitet i koliko ce biti to je pitanje. Nitanje je dobro uraditi ako ti je originalna lamela mada je i to rizik zato sto ne znas u kakvom su stanju federi na lameliako je tvoja lamela dobra (mislim na federe i srce kako je kolega naveo isto) onda je radje prenitaj i zivio. U tebe je mislim precnik 220mm i dodje nitanje oko 40-ak km tako nesto zavisi od majstora do majstora koji radi to.
roki_actros je napisao(la):@shurda: Na Pasa Bunaru..Prije stadiona Tusanj lijevo, kod nekadasnjeg Bosna auta..Ja sam sa "nanitovatnom" lamelom presao cca. 72.000 KM i ne fali joj nista jos uvijek..Ako je lamela 220 mm onda je 22 KM nitovanje..
sreto je napisao(la):i ja sam sa nitovanom lamelom prvi put presao 20kilometara i raspala se a drugi put je trajala 2 god al na slabijem autu....
imam polovnu ako te zanima javi se na pm
wispi je napisao(la):Nova lamela u autodijelovima kosta oko 40 KM , kvalitet naravno upitan , ali neka ima info . Tacnije bila je jedna od 35 KM i od 45 ili 48 nisam siguran kad sam ja gledao .