Lamela Golf 2 gti 16v (savjeti)

Lamela Golf 2 gti 16v (savjeti)

Član
Vozdra ljudi

Trebam par savjeta za lamelu tj set kvacila
Dali odgovara na gti-a lamela odnosno komplet set kvacila koji ide na golfa 1.6 benz ili moram traziti bas posebnu za gti-a 16v ??
Cuo sam takodje da ima covjek u zivinicama koji vrsi reparaciju lamele i kako cujem po prici da nije skupo..Jeli neko od vas to radio i sta mislite o tome ?

cuj drug lamelu mozes podjonit ako su ti dobre opruge na njoj ali ako ti je zamajac i korpa slabi onda idi na soluciju sve novo jer ipak za duje nije problem to naci mene je komplet set izasao oko 180KM korpa,lamela.zamajac.sajla od kvacila poluge sto idu na mjenjac znaci dijelovi su za te pare + ruke pa ti vidi ako ti se isplati davat 2 puta za ruke nije problem pozzz i sretno ;)

Član
ernadhusic je napisao(la):
cuj drug lamelu mozes podjonit ako su ti dobre opruge na njoj ali ako ti je zamajac i korpa slabi onda idi na soluciju sve novo jer ipak za duje nije problem to naci mene je komplet set izasao oko 180KM korpa,lamela.zamajac.sajla od kvacila poluge sto idu na mjenjac znaci dijelovi su za te pare + ruke pa ti vidi ako ti se isplati davat 2 puta za ruke nije problem pozzz i sretno ;)

iskreno i ja vise idem na to da kupim to novo da se ne hebem sa tim reparacijama..i najvjerovatnije da cu i uzet nov set,samo me jos zanima jeli je taj set isti za svaku duju bilo to da je benzinac neki slabiji ili dizel ili ima posebno za gti-a ?
jbg ovo mi je prvo auto,prvi put se susrecem sa ovim tako da neznam.

Član
ako ti je oznaka mjenjaca 2y onda ti nije isti kao na ostalim golf 2.
gti16v ima lamelu sa spojnickom 28zubi, a ostali golfovi sa 24 zuba...