Lamborghini LP650-4 Roadster

Lamborghini LP650-4 Roadster

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Putovanja.ba
Administrator
01.jpg

02.jpg

03.jpg


Talijanski proizvođač superautomobila iz Sv. Agate je predstavio posebnu ediciju modela Murcielago, koja će biti proizvedena u svega 50 primjeraka, riječ je o modelu LP650-4 Roadster


LP650-4 Roadster će pokretati 6,5-litreni V12 motor snage 650 KS, odnosno 478 kW te najvećeg okretnog momenta od 650 Nm, koji je preuzet iz modela Reventon. Inače, ovaj će pogonski stroj, uparen s e-gear mjenjačem i pogonom na sva četiri kotača, ubrzavati ovaj automobil bez krova od 0 do 100 km/h za 3,4 sekunde sve do najveće brzine od 330 km/h.

Vanjština i unutrašnjost automobila će pored izostanka krova biti lako razlikovati od standardne izvedbe prvenstveno zbog jedinstvene kombinacije boja, odnosno prevladavajuće Grigio Telesto sive s narančastim naglascima na mnogim detaljima. Od standardnog modela razliku će činiti i mnogi ostali ukrasi i uglavnom manji detalji.

U konačnici će biti proizvedeno svega 50 primjeraka, a cijena bi mu se trebala kretati oko 295.000 Eura.
 
Član
Murcielago LP 650-4 izgubio krov

16murcielv.jpg

Posebna serija Lamborghinijevog Murcielaga diči se nadimkom Roadster, neznatno snažnijim motorom u odnosu na coupe te možda najbitnijim novitetom - novom bojom karoserije. Šalu na stranu, Murcielago LP 650-4 Roadster nije šaljiv automobil; njegove su performanse vrlo ozbiljne, takva je i cijena te s istom povezana i poduža lista čekanja, a glavni adut krije se u samom nazivu. Proizvođač namjerava naštancati tek 50 primjeraka atraktivnog beskrovnjaka koji iz 6,5-litarskog V12 monstruma izvlači 650 KS te ih isporučuje na sva četiri kotača. Performanse Roadstera ne bi smjele previše odstupati od coupeovih, naposlijetku, kada vam od 0 do 100 km/h treba oko 3,4 sekunde tada je posve nebitno hoće li 10 KS više donijeti i koju desetinku kraće (ili duže zbog narušenih aerodinamičkih svojstava) ubrzanje. Kada bi mu do stotke trebalo i nezamislivo ogromnih 5 ili čak 6 sekundi osobno se ne bismo bunili i unatoč takvim lošim performansama rado bismo Murcielago Roadster udomili u našoj garaži.
 
Član
ma vala iskreno meni nekako "slab" pa mogul se i oni malo talmicit za titulu najbrzeg pa nije valjda veyron vrh.... ali mi se opasnio svidja
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top