Nelle_G je napisao(la):emsho21 je napisao(la):Nelle_G je napisao(la):emsho21 je napisao(la):ma kako nije,ima vise konja,mjenjac s dva kvacila,pogon na sva cetiri tocka i jos puno toga....uglavnom otkida,naruzio ih je lagano bez po muke
![]()
Nije mjenjač sa duplim kvačilom...![]()
e nisam to znao,predpostavljao sam da ima posto svi sad stavljaju duplo kvacilo pa reko mora i lambo![]()
I ne treba mu duplo kvacilo, kad je ovo i najbrzi robotizirani mehanicki mjenjac na svijetu. Brzina promjene prenosa 50ms...:icon_smile:
Dosta je manji gabaritima od mjenjaca sa dvostrukim kvacilom, a i donosi vise uzitka u voznji. Da bi bio jos dugotrajniji, sinhroni unutar mjenjaca su izradjeni od kompozitnih materijala na bazi ugljenicnih vlakana!![]()
electroboy je napisao(la):Porsche mi je uvijek bio medju drazima od ovih supersportskih auta a i opce poznato je da porsche mnogima na startu pobjegne pa sam zato ostao iznenadjen...:icon_eek:
Nelle_G je napisao(la):emsho21 je napisao(la):Nelle_G je napisao(la):emsho21 je napisao(la):ma kako nije,ima vise konja,mjenjac s dva kvacila,pogon na sva cetiri tocka i jos puno toga....uglavnom otkida,naruzio ih je lagano bez po muke
![]()
Nije mjenjač sa duplim kvačilom...![]()
e nisam to znao,predpostavljao sam da ima posto svi sad stavljaju duplo kvacilo pa reko mora i lambo![]()
I ne treba mu duplo kvacilo, kad je ovo i najbrzi robotizirani mehanicki mjenjac na svijetu. Brzina promjene prenosa 50ms...:icon_smile:
Dosta je manji gabaritima od mjenjaca sa dvostrukim kvacilom, a i donosi vise uzitka u voznji. Da bi bio jos dugotrajniji, sinhroni unutar mjenjaca su izradjeni od kompozitnih materijala na bazi ugljenicnih vlakana!![]()
Na sta Jeremy misli kad kaze "double clutch system"? ipak mislim da aventador ima dvije spojke..
VR6Boki je napisao(la):Jeremy u klipu iznad govori nesto u stilu "jedna spojka, umjesto kvacila sa dvije spojke, ali promjene su i dalje svjetlosno brze". Ne govori Jeremy dakle da on ima duplo kvacilo, nego to spominje u drugom kontestu, slusaj malo sta prica. Mada zna Jeremy i nesto reci sto nije bas tako, al to ovdje nije slucaj...