superman je napisao(la):pusti ti italijane, alfa je dobra ali za te pare možeš uzeti njemca da imaš za "čitav život". VW, Audi i BMW najjače marke
pa jest taj variator svijecice su promjenjene u servisu i veliki servis uradjen podvozje jako lose pa neznam sta cu imam ulozit u nju opet min 1500 km........Nelle_G je napisao(la):Imam rodjaka koji ima tu alfu identicnu koju ti trazis. Svjecice kao sto sam procito dodju malo vishe od 350KM, odrzavanje podvozja je jako skupo tj duplo skuplje nego konkurencija al' zato imas zadivljujuce lezanje na cesti bez spustanja automobila, cest kvar na tom motoru je MAF e sad ne znam koliko je cjena negdje oko 200KM, to sto klepece il radi ko dizlo treba promjenit variator faze cini mi se i radi ko sat on je negdje oko 180 KM.
Ako imas para za odrzavanje uzimaj, auto je super, zvuk takodje a ovi sto blate selespeed pricaju bezveze price, redovno provjeravaj nivo ulja u mjenjacu i vozi. Pocetak voznje lagano prebacuj dok se ulje ne zagrije posle ga cjepaj kako zelis i nema frke vjeruj.
Zubcasti na vrijeme mjenjaj moj savjet ne cekaj da ti se priblizi rok i pukne pa ti napravi sto vecu havariju. Unutrasnjost ako ti dodje u kozi i grijanim sjedalima su jako udobna, podvozje guta rupe fino ja sam zadovoljan.
Nesto vise informacija ti moze dat rodjak ADOSWR ako te zanima evo i njegova garaza pa pogledaj:
http://www.bhtuning.com/alfa-147-selespeed-t-21215.html
ma nista druze ja i ti cemo u potragu ako i ti nadjes kakw adekwatan primjerak 147 za mene imas msn jawi pa cemo to sta da iskombinujemo.........ITALY je napisao(la):Nabij me na kolac ako se 20% ovih sto pljuju po Alfi ikad i vozilo u jednoj a da ne govorim da su je posjedovali.
Kao prvo potrosnja joj je u odnosu na snagu odlicna, koje to jos auto iz 1.8 motora izvlaci fabrickih 106kw i trosi prosjecnih 8-9l?
Druga stvar, sta pricate gluposti o nekakvom skupom odrzavanju i svjecicama???
Svjecice se jednom ili nijednom mjenjaju na 100.000km, jako rijetko da se pokvare
Trap... na mojoj Alfi me kompletan nov kostao 550km i par sati posla, a predhodni je vozan 8 godina dok se nije rasklapao, pa bolje i tako nego vozit golfica svaki put kad platu dobijem da mu mjenjam sad ovo sad ono...
E to sad sto nas narod ovdje ima tu nekakvu blokadu na psihockoj osnovi da je samo Golf 2 dizel auto to ti je druga stvar, nego Mirza jarane nadji sebi bolji primjerak od onog ili ostavi sto imas, mani ove suplje![]()