Komande na volanu za muziku,pitanje?

Komande na volanu za muziku,pitanje?

Član
Stari ima Lagunu Mk2 2004. sa onim komandama za muziku na volanu, e sad zanima me ako se ubaci neka druga muzika treba li kakav dzek ili sta vec da bi radile i dalje te komande na volanu, jeli se itko do sad susretao sa necim slicnim?

Član
sandy_mo je napisao(la):
Stari ima Lagunu Mk2 2004. sa onim komandama za muziku na volanu, e sad zanima me ako se ubaci neka druga muzika treba li kakav dzek ili sta vec da bi radile i dalje te komande na volanu, jeli se itko do sad susretao sa necim slicnim?

Ako ubacis drugio radio pozdravi se sa komandama imaju adapteri jedni al samo znam da su skupi ja sam sebi to trazio jos kad sam Astru imao

Član
ako uzmes neki od oviih aftermaket player-a mozes zaboraviti te komande. ja mislim da ti jedino Alpine ima rjesenje za komande na volanu. vidi sa muhom sta ce ti on reci

Član
Postoji sony hu koji je namjenjen za renault ne znam tacan model znam samo da oznaka zavrsava na rn
Kod nas mozes kupiti jedino alpine i koliko sam saznao jedino ih muha hoce nabaviti (aferim) - cini mi se da je adapter oko 200 km
Postoje i jeftinije varijante adaptera - do 100 km s tim da neke komande djeluju kontra i moguce ih je nabaviti na ebay
Pokusuaj naci audio connection box orginal renault Radi na principu changera s tim da nemas ispis pjesama - po meni najpovoljnije rjesenje
http://data.motor-talk.de/data/galleries/1203108/4771607/cimg3768-56451.JPG

Početnik
mislim da je sve receno...

jel u pitanju laguna mk1 ili mk2 ?

samo za komande na volanu adapter kosta 149km, za komande i display je 249 ali pod uslovom da imas HU koji podrzava izlaz za display...

Član
niksa je ti je dao najpovoljniji prijedlog tj da nades ovaj model playera... Sony CDX-GT30RN on ti fabricki ima prikljucak na njemu za komande na volanu i display..pozzz

Član
Ma nije mi problem CD, ni Mp3, to imam, nego imam neki DVD pa je u planu bilo uzet dva monitora za naslone za glavu, jer je to auto samo za puta, pa da nije dosadno kad se putuje dalje malo

Muha jel ti mozes naruciti adapter, i jel za svaki player isti ili?

Član
Sve je do toga koliko je covjek spreman odvojiti novaca Ovaj sony se mogao poruciti u renaultu - bio je jako skup Ne znam moze li se naci i u kakvom stanju polovan ipak je star model Nisam cuo da je izasao slican model Komsija je kupio "nesta" 2 din namjenski pravljen za megane 2 Ima tv tuner navigaciju dvd touch bluetooth sasomange ali ne podrzava komande mada ima dzek a sto se tice kvaliteta zvuka bolji je bio na fabrickom hu Ja sam imao namjeru sloziti malo bolju muziku i pri tome ostaviti komande Racunica je pokazala da bi me solidan hu (naravno alpine) sa adapterom i dva para zvucnika izasao oko 1000 km - citaj odustao Po meni najpovoljnija varijanta traziti ovaj audio box Podrzava usb ipod nema zajebancije oko cd-ova a kvalitet zvuka ostaje na fabrickom nivou sto je meni zadovoljavajuce Hu ga registruje kao cd changer a sve komande ostaju kakve jesu

preletih s postom jbga nisam vidio sta si napsio :lol: ako ti je alpine dvd - vjerujem da ce ti muha pomoci Nisu svi isti ;)

Član
Nije Alpina, neka je kineska Denver marka, stvarno dobar DVD, ima tonu mogucnosti i predobar zvuk, a opet dao bi se on prodat pa ako ima sta oko 300-350KM kakav DVD da se uzme koji bi mogao na ovo predlazite