Koju lamelu i kočione pločice na Octaviu 1.6 ?

Koju lamelu i kočione pločice na Octaviu 1.6 ?

E ovako , izgleda da je lameli na mom škodilaku došo kraj ( skroz visoko kvačilo hvata ) . Pa me zanima koju lamelu uzet tj. od kojeg proizvođaća ?
i da sada kada sam bio da mi namontiraju ljetne gume vulkanizer je reko da su pločice na kraju tj. da mu još 3000-5000 km da pređu pa me zanima koju marku pločica uzet :) Inače radi se od octavia-i iz 2007 s 1.6 74 kw motorom :icon_smile:

Član
Plocice TRW su se sasvim dobro pokazale za tu cijenu, set kvacila zavisi koliko si spreman dati para, imas skuplje LUK i imas neka talijanska jeftinija, razlika 50-70km od seta do seta. Obavezno pogledati i po potrebi zamijenuti plivajuci zamajac ako je los, da nebi sve stavio pa za 10-15 hiljada opet sve skidao :) Preporucava se na svakoj zamjeni seta kvacila da se zamijeni i plivajuci zamajac mada ne mora ako je dobar. Njegova prelaznost je od 150 do 200 000 km zavisno od voznje vozaca.

Plivajuci zamajac onda neće trebat mjenjat zato što auto tek ima 80 000 kilometara , a lamela je otišla zato što je moj otac par puta stavio 200 kg hrane u gepek i kreno uz extremno brdo pa ju je spalio :icon_sad:

Član
Sorry, nisam vidio da je benzin :D u tebe je obicni zamajac, plivajuci zamajci dolaze kod auta koja imaju velik obrtni moment, a tvoj ga nema bas :123: samo set kvacila i :123: Promjena seta kvacila mislim cijena "ruku" ti dodje od 100 do 150km zavisno ko ti radi :D ali tu se krecu cijene

Član
a za kocnice probaj ebc/gren, red, yelow/ nisu puno skupe koristio sam gren stuff i prezadovoljan sam cijena im je bila neki 60usd+postarina ko prodaje po bih neznam al su ;)