Evo ima ovaj Specialized kao sto ga vozi i ovaj forumas: http://www.pik.ba/artikal/1765027/biciklo-specialized-hardrock-2011/
Pise lik u pitanjima da je L, a mozda bi ga dao i ispod 400 KM. Specialized obicno ramove oznacava brojevima...
http://www.evanscycles.com/product_document/file/75b/e6a/2de/39/specialized-hardrock-sizing-chart.pdf
Tebi bi odgovarao ovaj od 17 inca, a mozda lik misli da je to bas L. Posto je M od 16 – 17, a L 17 – 18. Pitaj lika tako nek ti umjesto L procita tacnu velicinu rama - broj (nalazi se obicno ispod sjedista na centralnoj sipki). Ako ti odgovara, jos malo spustis cijenu i super, bajk jos pod garancijom, trebao bi biti ok. Ja ne bi trazio dalje ako ovaj odgovara velicinom i dobrom je stanju. Posto je ovo model iz 2011, znaci da nije ni vozen previse.
Death_beat je napisao(la):
bemti..ja sam mislio da biciklo samo odes i kupis..a vidi petljanije
Zavisi koliko vozis, ako vozis 200 km godisnje svejedno ti je koji je, jer ce ti vjerovatno najduza voznja biti 10 km. Ja ne vozim nesto duge relacije, pa eto opet naberem oko 3000 km godisnje na biciklu, sto je nista u odnosu na neke koje znam, koji naberu i po 15.000 km za godinu dana. A kad vec uzimas bicikl i imas veliki izbor, zasto onda ne uzeti i pravu velicinu i ok proizvod, koji ce ti odgovarati u svemu. Sto bolje pogodis sve, bit ce ti ugodnije :icon_biggrin:
Sta imas od toga ako uzmes recimo, prevelik ram. Ledja ce te vazda boliti i kod kracih voznji, ruke isto, posebno zglobovi jer ce ti guvernala biti predaleko i mucit ces se da je dohvatis, a to moze biti jako zamarajuce kad vozis par sati u komadu. Plus uz to, ako ti je guvernala predaleko nemas ni dobru kontrolu nad bajkom. Onda kod voznje "offroadom" na neravnom terenu kad budes morao brzo stati na noge, sa velikim ramom odmah ces se nabiti na centralnu sipku, ako ti i zatreba brzo silazenje sa bajka, kad je visa sipka mnogo ti je teze "prekoraciti". Po nekom pravilu, kada stojis na MTB-u, do sipke bi trebao imati najmanje 5 cm razmaka.