Koje gume izabrati?

Koje gume izabrati?

Član
Ma pročitao sam sve testove, a imam i iskustva sa nekim recimo Dunlop. Više me interesuje vaše mišljenje i iskustva, posebno ako je neko imao priliku probati više od jedne navedene gume pa direktna usporedba.

Član
evo druze ista tema bila, tu se pisalo svasta a i sam sam pisao o debici i savi s3 pa procitaj da ne ponavljam :d
http://www.bhtuning.com/iskustva-zimske-gume-t-44400.html

Član
Iskreno gume iz tog ranga me ne interesuju. Zbog te razlike u cijeni da se zajebajem sa autom koje košta više od 35.000KM (2010. god.) znači novo, mislim da se ne isplati. Sa savom nisam bio zadovoljan ni na golfu 2 1,6D, samo sto kod nas ljudi misle da je to jedina guma na svijetu. Ne mislim na vas sa foruma nego na ljude koji nemaju nekog drugog dodira sa autom osim da sjedne i vozi od tačke A do tačke B. Probao sam alpin 2 i ta guma je za savu, ide sava pa dva kruga oko zemlje pa michelin, to je apsurd i porediti.

Danas zovem Savu, javlja se mrzak LIK. Rakoh interesuju me gume u toj i toj dimenziji zimske šta imate u ponudi. Kaže on: 99KM. Šta reko 99, pa kaze guma. Pa znam da je guma ali koja. Kaže on S3. To me rekoh ne interesuje. A on: Pa što si nazvao Savu. Pa rekoh imate koliko znam i drugih guma u ponudi. A ha kaže to nema na stanju. A ha hvala ljepo i nećemo se sigurno vidjeti. Nakon toga zovem Makbel i Guma pro, ljubaznost vrhunska i vrlo informisani.

Ispitujem ja čovjeka u Guma pro koliko je ovo, koliko ono. Kaže on, a izvinite iz koje firme zovete. Zovem reko kao fizičko lice. Kaže on izvinite vidim da ste dobro informisani pa sam mislio... Valjda čovjek mislio da je konkurencija pa malo ispituje tržište. Kaže možete doći kod nas i po cjenovnik :)

Član
Kod mene u porodici dosta ih ima Dunlop SP Wintersport 3D, od 17" do 15".... najbliza tvojoj dimenziji je kod rodjaka na touru, 195/60/15... ovako guma je dosta tiha, i 15" ali i 16" kod caleta na autu, udobna takodjer...daleko tisa od klebera kod mene na fabiji, koji dobro drobi, dobro opet udobnost ne mogu poredit jer su ostalo sve "vise" klase auta od fabie...

drzanje, kocenje i na suhom i na mokrom, odlicno... u odnosu na prosli UG7 kod starog na autu, dunlop dosta "precizniji", bolje mu bočno držanje, manje mu blinka elektronika, esp i to na tabli :lol: :D

opet i sa gy, eto i sa dunlopom, izlazilo se svuda bez vecih problema, od svih skijalista po BiH, do slo, po svakokvom vremenu, krene se npr. rano ujutro ili kasno navecer, dobar minus, snijeg, mraz, dodje se uglavnom.. ali eto sa dunlop-om su nesto kao vise zadovoljni, ali i to je naravno subjektivno misljenje ;)