kocnice golf 3?

kocnice golf 3?

Član
pozz imam jedan problem sa kocnicama na golf 3 1,6 b 93 god,nece da otvrdne papuca kocnice kad je auto ugaseno ima malo vise praznog hoda,mjenjano je slj,sevoojacivac,glavni kocioni cilindar,ulje,i malo se poboljsalo ali nije to ono kao prije ono koci i to sve ali nece da otvrdne papuca,sumnjam na one nepovratne ventile od zadnjih tockova,napominjem da tvornicki nema onaj zadnji cilindar vec su na glavnom postavljeni na zadnjim lajtungama,dali su ti ventili "otisli" pa da zbog njih nece da otvrden papuca :icon_question: hvala na odg

Član
Ne znam šta je ali i kod mene je meka kočnica i sve normalno koči i sve nevidim tu problem. :icon_rolleyes:
Jest da su mi plocice na kraju ali uvijek je tako bilo.

Član
Franki je napisao(la):
Ne znam šta je ali i kod mene je meka kočnica i sve normalno koči i sve nevidim tu problem. :icon_rolleyes:

jel kod tebe meka kad je ugasen auto ono kao da u prazno stisnes pa tek onda otvrdne,nebitno koliko puta pritisces?uredu je i kod mene sa kocenjem nema nabadanja prednjeg kraja vec ga "lijepi" za cestu,ali na tehnickom mi rekose da su slabe kocnice :icon_question: da trebam doci sa kocnicama ispravnim :icon_rolleyes: a ja godinama se vozam tako i koci ko ludo :lol: neznam sam sta bi,

Član
Ne znam kako će ti reć da su slabe ako koči :icon_rolleyes:
Nisam nikad to probo pumpat ništa ali kad kočim koči i meka je kočnica nema nikakvog zaviranja ništa.

Član
Franki je napisao(la):
Ne znam kako će ti reć da su slabe ako koči :icon_rolleyes:
Nisam nikad to probo pumpat ništa ali kad kočim koči i meka je kočnica nema nikakvog zaviranja ništa.

ma druze koci on ali njemu na valjcima pokaze neke sile njutne sta ja znam ,kaze da previse treba stisnut da koci,vidjecu jos ove ventile da promjenim pa cu vidjet onda ...

Jel ti dobro ozracen sistem kocnica... kad je auto ugaseno, na drugom pumpanju pedale kocnice trebalo bi da bude tvrda.. kod mene odmah otvrdne kad je pumpam sa ugasenim autom, za to je zasluzna vakum pumpa ipedala kocnice "omeksa" kad auto upalis ;)

Član
ma jes promjenjeno ulje i odzraceno,a valjda nije do pumpe te jer i kad je ugasen treba da otvrdne a kad upalis da popusti i tako je i u mene samo sto imam taj neki prazni hod,a koci dobro,:icon_rolleyes:

Član
ja predpostavljam da je ostalo zdraka u sistemu kocenja,mnogi ozrace ali ne zrace pravilno,ozracavas suprotne tockove uvjek,prednji lijevi-zadnji desni,ako je to u redu,moze biti vakum pumpa i 5 cilindar kod mene je na golfu 5 cilindar zajebavao nisam mogao nikako da dobijem kocnicu,uvjek propadala,i on zajebavao skinuo ga postavio samo crijeva umjesto njega i kocio ko lud....

Član
Iskljucio sam opciju da je ostalo zraka jer je ulje promjenjeno komplet znaci s tim je je i zrak izaso van,a taj 5 cilindar tvornicki nemam,vec na glavnom kocionom imam neke kao nepovratne ventile i to samo na zadnjim lajtungama,a da bi bilo do vakuum pumpe nebi u voznji imao dobre kocnice :icon_question:

amkos je napisao(la):
Iskljucio sam opciju da je ostalo zraka jer je ulje promjenjeno komplet znaci s tim je je i zrak izaso van,a taj 5 cilindar tvornicki nemam,vec na glavnom kocionom imam neke kao nepovratne ventile i to samo na zadnjim lajtungama,a da bi bilo do vakuum pumpe nebi u voznji imao dobre kocnice :icon_question:

Ma drug sto se tice vakum pumpe, ona i kad neradi mozes kociti samo je pedala tvrda jer nema vakuma... jesi gledao kocione cilindre.. msm pregledaj sve sto nisi gledao i za sto nisi siguran.. jer moze biti nesto sto se nisi nadao ;)

keno_87 je napisao(la):
ja predpostavljam da je ostalo zdraka u sistemu kocenja,mnogi ozrace ali ne zrace pravilno,ozracavas suprotne tockove uvjek,prednji lijevi-zadnji desni,ako je to u redu,moze biti vakum pumpa i 5 cilindar kod mene je na golfu 5 cilindar zajebavao nisam mogao nikako da dobijem kocnicu,uvjek propadala,i on zajebavao skinuo ga postavio samo crijeva umjesto njega i kocio ko lud....

kolega nije ti se bas zaj.s 5-tim kocionim,znas cemu on sluzi...i ja sam svoj bio ukinuo pa sam se par puta vrtio na cesti isto balerine iz labudjeg jezera.

Član
FirellesMonster je napisao(la):
amkos je napisao(la):

Ma drug sto se tice vakum pumpe, ona i kad neradi mozes kociti samo je pedala tvrda jer nema vakuma... jesi gledao kocione cilindre.. msm pregledaj sve sto nisi gledao i za sto nisi siguran.. jer moze biti nesto sto se nisi nadao ;)

:icon_question: nisam gledao cilindre,vidis to mi nije ni naum palo al opet primjetio bi neko zanosenje auta ako bi bilo do njih dok kocim :icon_rolleyes:

dzinn16v je napisao(la):
keno_87 je napisao(la):

kolega nije ti se bas zaj.s 5-tim kocionim,znas cemu on sluzi...i ja sam svoj bio ukinuo pa sam se par puta vrtio na cesti isto balerine iz labudjeg jezera.

druze stvar je u tome da tvornicki nema auto 5 cilindar vec ima na glavnom cilindru neke ventile i to samo na zadnjim lajtungama.logicki da oni mjenjaju taj 5 cilindar koji u vecine trojki bude pozada smjesten,danas gledam u rodje i on ima taj 5 a nema na glavnom ove ventile kao ja

Drug, nemora te zanositi u stranu kod kocenja da bi znao da je cilindar neispravan... on koci ali moguce je da on ne funkcionise najbolje ;) ja kad sam bio na tehnickom, kad je lik zakocio pokazalo mu silu kocenja u Njutnima, covjek nije mogao vjerovati koliko je kocnica dobra i jos nesto od 0%, vjerovatno reakcija kocionog sistema na pritisak pedale tj. samo kocenje i tu je bilo idealno... kod mene su sva cetiri diska... pogledaj ti glavni kocioni cilindar i cilindre na tockovima ;)