Trozic je napisao(la):
Ja sam mislio raditi na fabiji al nisam smio dirati kazaljke da šta ne sjebem pretpostavljo sam da može
zezati ta kalibracija kasnije,najbolje kupiti jedan taho pa se sa njim igrati a onaj fabrički ostaviti :icon_biggrin:
radio je struja Limpiju pa nije nista sjebao, nastimao ih je kao i prije, kod mene je opet malo drugacije, pa ja svoje moram nastimati, al da je sranje jest. Da sam bogdom pitao prije nego sam ista radio, ne bih milion puta rastavio i sastavio sat bez uspjeha
D_cash je napisao(la):
Ja sam nedavno na Cliu 2ph2 radio sat tj mijenjao rasvjetu i sve sam to skidao ugl sve rasklopis do kraja ..ti vjerovatno ne mozes da okrenes kazaljku od temp i od goriva zato sto plastika smeta znaci moras komplet da skines sve i onda ces moci da uradis puni krug sa njima eh kod mene kada se navija kazaljka u suprotnu stranu od sata ide teze ugl moras malo ispod nule da navijes aa kada das kontakt ona bi trebala doci na svoju pocetnu vrijednost nulu.. sad do tebe je kako ces nastimat hocel biti u mm ili mikro metrar eto ako nadjem jedna klip bio je ytbe pa cu ti postaviti -- aa da dodam ja sam svoje kazaljke skidao pomocu viljuske

znaci zabacis fino ispod kazaljke i polako potegnes unazad trebala bi sama iskociti aa postavi nesto ispod viljuske jer mozes ostetit tacho .. pozz i sretno
pokusat cu druze, rastavit cu sve pa cu stimati jednu po jednu. Bitno mi je da se ne spusti ispod nultog podioka, ne mora to biti tacno u milimetar, mada nije problem nastimati, bar ne vizuelno, jer su podioci fino oznaceni, pa ne bi trebalo bit problema, samo treba vidjet u koju stranu naviti kazaljku