Izduv REMUS (MOLIM ZA POMOC!!!)

Izduv REMUS (MOLIM ZA POMOC!!!)

Član
Pozdrav svima!!

Ponudjen mi je izduvni sistem REMUS,sadasnji vlasnik mi nije mogao dati nikakve informacije o tome jer ni sam nezna kako je to nabavio ..... :icon_cry:

Po mom misljenju izduv odgovara za Audi A4 B6,barem kod mene na autu ovako izgleda fabricki izduv(mislim na oblik,nosace i velicinu).....

Eh sad mene interesuje jel ovdje ima nekih znalaca koji bi mi mogli malo vise reci o ovo izduvu,dali se neko vec susreo sa ovim.Mogu li ga postaviti na svoj auto,sta bi dobio sa tim,koja mu je namjena...
A4 B6 1.8T QUATTRO 150KS

UNAPRIJED ZAHVALAN NA ODGOVORIMA!

slika228552011041301674.jpg

slika228552011041301706.jpg

Ovaj remus ima na piku i koliko znam momak je tacno napisao da je za audi-a a4, e sad idi tamo na stranicu www.remus.com i ukucavaj podatke i izbacit ce ti koji ti sve odgovaraju i usporedi s ovim , ako su starija serija sifra nece odgovarati pa onda pokusaj poslati mail u Remus da ti kazu tacno za koji je model

Član
Da ima na PIK-u i nakon zajednickog zakljucka,prodavac je naveo da je za Audi A4....Previse mi je to sad komplikovano da saljem mail na REMUS,volio bi cuti iz prve ruke od nekog forumasa....

Pronasao sam ovaj,hmmm sad neznam jesu li isti??!
OVDJE!

Član
To je to ja mislim, ugl i da nije nevidim razlog sto ti nebi mogli? Svakako bi trebao ove cijevi sto ulaze u lonac mijenjati, na ovom jednom je prevelik "zavoj" mislim da bi ga gusilo

Član
Anais je napisao(la):
To je to ja mislim, ugl i da nije nevidim razlog sto ti nebi mogli? Svakako bi trebao ove cijevi sto ulaze u lonac mijenjati, na ovom jednom je prevelik "zavoj" mislim da bi ga gusilo

A glavno pitanje je to sta bi ja zaista dobio postavljanjem ovih lonaca,izduva ili sta vec?!?! Sta bi se promijenilo??

Član
xxfmanxx je napisao(la):
pa promjenio bi se zvuk.

Pa nisu valjda ljudi ovoliko materijala potrosili,i napravili nesto u ovim gabaritima samo da bi se zvuk promijenio....mislim da za to postoji i mnogo jednostavnijih rjesenja.... :icon_question::icon_question:

Mislim da moras sve od - do zamjeniti da bi se nadao necemu , mislim da ne pametujem tako je kod mene sad ne znam kako je na turbo motoru kod Audi-a

Član
ma nema tu jarane nista posebno, mozda eventualno 1-2 konjica, al ovo ti u sustini samo radi zvuka, bice glasniji i ljepsi zvuk i to je to

rs6

Član
koliko znam sa samo zadnjim loncem postizes malo sto se tice zvuka, a lafo kompletan izduv s motora do kraja daje neke snage ......

Član
Little Dragon je napisao(la):
Mislim da moras sve od - do zamjeniti da bi se nadao necemu , mislim da ne pametujem tako je kod mene sad ne znam kako je na turbo motoru kod Audi-a

Druze hvala na informacijama!! ;)

Član
sta ces dobiti, neces nista osim malo zvuka :D
ja sam nedavno ovo isto radio, stavio remus... samo vise galamio, ni 1KS se ne mjenja osim ako ne promijenis komplet izduv.
tako da sam ga skinuo i dao jaranu, a sebi stavio drugi lonac sa ljepsim izlazima i to je to ;)

EDIT: takodjer na 1.8T, vidis u potpisu ;)