Almir je napisao(la):To je isto kada šahisti ne bi dali titulu u odnosu na atleticara.
Neka bude 20 utrka sljedece godine. Ko uspije da ih odveze pola sa rezulatatima, za mene je sportista i znalac ili milioner.
Ko to ima spremno auto i za SR i za brdo i finansije da ide i bude uspjesan na oba?
.nOKe je napisao(la):Almir je napisao(la):To je isto kada šahisti ne bi dali titulu u odnosu na atleticara.
Neka bude 20 utrka sljedece godine. Ko uspije da ih odveze pola sa rezulatatima, za mene je sportista i znalac ili milioner.
Ko to ima spremno auto i za SR i za brdo i finansije da ide i bude uspjesan na oba?
pa svako auto sa brda, manje vise je spremno za takmicenje u na 402, to je i hota dokazao
.nOKe je napisao(la):Almir je napisao(la):To je isto kada šahisti ne bi dali titulu u odnosu na atleticara.
pa svako auto sa brda, manje vise je spremno za takmicenje u na 402, to je i hota dokazao
VR6Boki je napisao(la):A sto nebi mogao doci i voziti SR? Auto koji je spreman da odvozi 7 kilometara pod punim gasom i zavrsi brdsku trku, ne vidim zasto nebi mogao odvesti Street Race?
jarane .. nisam ja rekao da se HOTA nesto dokazivao, vec da rallye auto moze napraviti isto dobar rezultat, iako nije PRAVLJENO ZA TO (ili ti ga spremano).. isto tako pogledaj sojica i ostale, sto su vozili SR i kako su im auta isla..Almir je napisao(la):To je i Hota dokazao? Hota je veoma rijedak slucaj kome SR nije zanimljiv. Nije ga bilo cijelu godinu, a sigruno bi drugacije gledao na finansisku održivost da je bio aktivan na SR.
Hota je dokazao da zna napraviti auto, a ne da svaki vozac brda može da dodje i vozi sr.
.nOKe je napisao(la):jarane .. nisam ja rekao da se HOTA nesto dokazivao, vec da rallye auto moze napraviti isto dobar rezultat, iako nije PRAVLJENO ZA TO (ili ti ga spremano).. isto tako pogledaj sojica i ostale, sto su vozili SR i kako su im auta isla..Almir je napisao(la):To je i Hota dokazao? Hota je veoma rijedak slucaj kome SR nije zanimljiv. Nije ga bilo cijelu godinu, a sigruno bi drugacije gledao na finansisku održivost da je bio aktivan na SR.
Hota je dokazao da zna napraviti auto, a ne da svaki vozac brda može da dodje i vozi sr.
koliko toliko, mogu biti konkurentni 50% auta koji se prijavljuju na SR..
kad pogledas, na SRu u bih realno gledajuci najvise auta ima u 17 i 16 klasi, 15, 14 , 13 sve manje i manje
VR6Boki je napisao(la):Drugacije se spremaju istina, al u klasama po vremenu mogu biti sasvim konkurentni. Mislim da bi i najsporiji auto sa brda mogao voziti bar klasu 17 sekundi, sto je vec solidno brzo. Fol je u tome da dosta auta sa SR-a ne bi izdrzalo niti jednu brdsku trku, to jest nekih 7 kilometara pod punim gasom.
Gabatt COSWORTH od cca 600KS???Dottore je napisao(la):za to postoje vremenski indexi i klase po istom :icon_smile: pa je svako konkurentan ... a Božo sjećaš li se onog Forda Coswortha u Velikoj Gorici što je vozio kao gost koliko je išao :icon_smile:
VR6Boki je napisao(la):Fol je u tome da dosta auta sa SR-a ne bi izdrzalo niti jednu brdsku trku, to jest nekih 7 kilometara pod punim gasom.
KRVOLOK je napisao(la):VR6Boki je napisao(la):Fol je u tome da dosta auta sa SR-a ne bi izdrzalo niti jednu brdsku trku, to jest nekih 7 kilometara pod punim gasom.
Pa ni auta sa brda nebi mogla ni 20 m da predju etape za off road vozila:icon_smile:
Zasto uopste pominjes cinjenicu da auta za street race nemogu na brdo kad iz samog naziva imas odogovor da su to auta samo za SR a ne za brdo isto tako auta za brdo nemaju sta traziti na SR,imaju ali su konkurentna sporijim klasama (cast izuzetcima) .
To da li bi se SR auta raspala za 7 km ili nebi je neka druga diskusija,imas milion auta koja na SR dolaze na tockovima i koja sigurno mogu i mnogo vise da predju kilometara nego sto brdo trazi.To je potpuno nebitno,svako pravi auto za vrstu trke koju planira da vozi.
Brdo ima svoje cari i drazi,street race svoje i to je to,nema se tu sta spajati,potpuno je drugacija koncepcija ta dva takmicenja samo je zajednicko da ucestvuju auto i vozaci i publika naravno![]()