Izbljedjela plastika

Izbljedjela plastika

Član
Zanima me da li ima ikakvo sredstvo da se vrati normalna boja izbljedjeloj plastici i da u takvom stanju ostane,znaci da ne bude privremeno pa da opet izblijedi?
Znam da imaju neki sprejevi za plastiku da dobije boju ali to koliko sam cuo ne traje puno.

Član
...kod mene u autu na vratima plastika izblijedila i pojavile se neke kao fleke blijede i dok sam koristio sprey-eve za sjaj bude OK par dana i poslije kao kod tebe opet kao prije... sad sam na ovaj nacin odradio:
Plastik primer, onu boju koju hocu i onda bezbojnim presao sada je kao nova plastika :icon_smile:

Početnik
Druze najbolje ti je strukturni mat sprej kupiti jer je namijenjen bas za lajsne i plastike a pored toga ima fabricku strukturu/hrapavost.Dobro pripremi,presmirglaj sa 600 ili 800 odmasti pa plastik primer i onda zavrsno sa strukturnim.Ja kada sam radio nanosio sam u 3 ruke ali veoma tanke slojeve jer ljepse ispadne nakraju nego npr kada nanosis iz jedne ruke ;)

Edit:nebi te trebalo puno ispasti a nece izblijediti,mene je sve ispalo nekih 22km
Strukturni-13km
Plastik primer-6
Vodobrusni papir-1km
i Krep traka za zastitu 2km-

Član
Evo Sarajlic ti je dao neko dugotrajnije rjesenje. Mimo njega imas kremu za cipele, dugo traje, ali ne znam kakve su ti lajsne pa moze kasnije kad peres sve spast po limu. Imas i Sonax proizvode za to a i onaj sprej za unutrasnju plastiku auta.
A mozes prvo kremom prec pa onda sprejom za plastiku ja sam prijatelju radio to super ispalo, ali eto najbolje je prespricati sprejom ofarbat, a ako nisi u mogucnosti onda probaj nesto od ovogaa.
pozz

Član
Franki je napisao(la):
Evo Sarajlic ti je dao neko dugotrajnije rjesenje. Mimo njega imas kremu za cipele, dugo traje, ali ne znam kakve su ti lajsne pa moze kasnije kad peres sve spast po limu. Imas i Sonax proizvode za to a i onaj sprej za unutrasnju plastiku auta.
A mozes prvo kremom prec pa onda sprejom za plastiku ja sam prijatelju radio to super ispalo, ali eto najbolje je prespricati sprejom ofarbat, a ako nisi u mogucnosti onda probaj nesto od ovogaa.
pozz

Sad sam se sijetio, kad ti pomenu kremu za cipele, prije davno sam neke komade plastike mazao sa njom da bi dobio sjaj.

ima negdje video klip, sa fenom momak vraca boju izblijedjelim plastikama
samoi pazljivo se zagrijava, i budu karambolke i lajsne kao nove,, mada ja glasam
za sarajlicev prijedlog ;)

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
ima negdje video klip, sa fenom momak vraca boju izblijedjelim plastikama
samoi pazljivo se zagrijava, i budu karambolke i lajsne kao nove,, mada ja glasam
za sarajlicev prijedlog ;)

U pravu si to je puno sigurnije od tog sa fenom raditi. Ako slucajno naletis na video klip stavi da vidim kako je uradio. ;)