Iskustva sa 1.6 HDI PSA DV6 motorom

Iskustva sa 1.6 HDI PSA DV6 motorom

Dosta sam citao i cuo da ovaj motor ima problema sa zacepljenjem kanala za dovod ulja do turba,imam mazdu sa novijom verzijom ovog motora 8V(stari sa 16V je imao ovih problema),da li i ovaj ima isti problem?
Ako neko zna na koliko se mijenja zupcasti kais,spaneri,vodena pumpa i lanac bregaste?
Imam jako lose iskustvo sa Connecta servisom(ne znaju ni sta rade na autu) pa bi mi svaka pomoc dobro dosla
HVALA.

Super Moderator
ma samo gas. ko nije imo taj motor u autu on i prica da ne valja, ko je imo zna njegove kvalitete. mozes preventivno da skines karter i ocistis sito uljne pumpe i to je to :)
jedino sto malo iritantno radi, al takav zvuk ima, ne mozes protiv toga :)

Član
Samo redovno mijenjanje ulja i ulljnog filtera, svake godine ili 10.000km, znači smanji interval, nemoj na 20.000 kako je servisni interval i ne bi trebao da imaš taj problem.

Propisani interval za Peugeot vozila sa tim motorom za veliki servis je svakih 240.000 kada su lakši uslovi ili svakih 180.000 kada su teži, tipa taksi, auto škola ili 10 godina, šta prije dođe. Molim da se ostali ostave glupe rasprave, ovo nisam ja izmislio nego je tako Peugeot propisao a to što je nekome teško povjerovati, njegov problem.

Super Moderator
I ako si u mogucnosti, ugasi EGR softverski i zatvori ga. puno prlja usisnu taj motor. koliko ima km?

Samo redovno mijenjanje ulja i ulljnog filtera, svake godine ili 10.000km, znači smanji interval, nemoj na 20.000 kako je servisni interval i ne bi trebao da imaš taj problem.

Propisani interval za Peugeot vozila sa tim motorom za veliki servis je svakih 240.000 kada su lakši uslovi ili svakih 180.000 kada su teži, tipa taksi, auto škola ili 10 godina, šta prije dođe. Molim da se ostali ostave glupe rasprave, ovo nisam ja izmislio nego je tako Peugeot propisao a to što je nekome teško povjerovati, njegov problem.
U mazdinoj servisnoj pise na 200000km,al mi to nesto puno za zupcasti,mozda bi bolje bilo na oko 120000km promijenit

Super Moderator
pa ne bi bas reko da se potrosnja smanji. jedina negativna stvar kad se EGR blokira je ta sto auto sporije dodje na radnu temperaturu. Ja sam se pokajo sto odma nisam to uradio jer kad sam vidio granu na 100 000km doslo mi da je zapalim :)
kod tebe je 115KS kako vidim sa strane sto pise? taman i jedan fin remap nekih 20-25 KS i usput egr off :)

pa ne bi bas reko da se potrosnja smanji. jedina negativna stvar kad se EGR blokira je ta sto auto sporije dodje na radnu temperaturu. Ja sam se pokajo sto odma nisam to uradio jer kad sam vidio granu na 100 000km doslo mi da je zapalim :)
kod tebe je 115KS kako vidim sa strane sto pise? taman i jedan fin remap nekih 20-25 KS i usput egr off :)
sta je bilo sa izduvne?,puna čađi? :(

ko bi odradio taj remap i egr,a da nije preskupo i da se kvalitetno uradi?