80KS
Zavisi sta ocekujes od auta, ako mislis preticanje trecom uz Ivan + klima i 5 osoba, zaboravi...
Za "ravnice" je skroz ok... vuce, pretice se bez problema... 180 ces nabrat na autoputu bez problema i bez "cekanja" ...
Istina, fali mu Nm, ali zato se ziv ne cuje... Btw, ipak je to atmo, i treba ga "znati" voziti odnosno saltati u pravo vrijeme...
A taj nedostatak Nm-hp nadoknadjuje njegova predobra stabilnost, tako da u krivinama mozes ulijetati samo tako, a da se ne osjeti...
Vozikam i 1.4 i 1.6, a testirao sam par dana 2.0dizela.... benzinca bukvalno NE CUJES, ali ne cujes do 3.500rpm...
Preso sam 20 000 sa sesticama i nikad me niko nije "obruko"... Nema potrebe da me pretice kad brzo vozim
Samo dobre gume i deri...
Da, po gradu i 1.4 i 1.6 nece trositi preko 9 sa klimom non-stop upaljenom i ne znam kakvom nogom na gasu... osim fakat nekog izivljavanja... Na otvorenom extra laganom voznjom sam spustio na 4.9...uglavnom je oko 5.5L sa klimom povremeno i laganim gasanjem...
Tako da, ako nisi opterecen koliko ti ks ima auto, odnosno ako ti ne smeta sto si sporiji do "rejsera" u 10-15-20god starom autu , koji god uzmes neces pogrijesiti...
Nije dzaba sestica svjetski auto godine