Član
Trudim se
Da je vise slobodnog vremena jos vise bi se potrudio ovako sve ide na brzaka

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
bucky_mb@yahoo je napisao(la):uzmes letikoln i zavaris komade sto fale, iskitujes
fiberglasom, ili bumperom, jedino sto je zezancija je napraviti
poslije fabricku teksturu, to probaj sa pistoljem za zastitu, jer on nabacuje
grubo boju, tj cupice, da se to srediti, samo polako
Chuza je napisao(la):Aaa ovi nije problem napravit drug,malo smole i vise zivaca to bude kaj novo,a za boju tu sam nedavno skonto lijek,slucajno u Sarajevu u jednoj prodavnici boja i lakova ugledam carobnu kanticu,na njoj pise Bumper Paint,plave boje je kantica,i ja sam to kupio i drugaru farbali branike plitke i obicne obrve od CL-a,i vjeruj hem textura kad se osusi je hrapava hem to izgleda kao novo znaci predobra stvar a sad cijena je negdje te kantice od 800grama oko 10KM pa potrazi tu kod sebe u radnjama za boje i lakove mora biti![]()
Darko_GT je napisao(la):bucky_mb@yahoo je napisao(la):uzmes letikoln i zavaris komade sto fale, iskitujes
fiberglasom, ili bumperom, jedino sto je zezancija je napraviti
poslije fabricku teksturu, to probaj sa pistoljem za zastitu, jer on nabacuje
grubo boju, tj cupice, da se to srediti, samo polako
Drug nemam nikakvih komada od ovoga to je sto je, u tome i jeste fazon da ih imam lako bi bilo kontam uzeti poliester pa sa zadnjeg desnog uzeti napraviti kalup za lijevi prednji da izlijem tu fabricku teksturu onda napravim orginal dio i spojim ga sa ovim slomljenim pa makar to uradio pop nitnama, mada nesto kontam da sam vidjao na nekim autima da imaju one nazovi "podloske" dubokih branika cini mi se da je to slicno ovome sto fali pa bi mozda mogao da olaksam put do pravljenja ???
Chuza je napisao(la):Aaa ovi nije problem napravit drug,malo smole i vise zivaca to bude kaj novo,a za boju tu sam nedavno skonto lijek,slucajno u Sarajevu u jednoj prodavnici boja i lakova ugledam carobnu kanticu,na njoj pise Bumper Paint,plave boje je kantica,i ja sam to kupio i drugaru farbali branike plitke i obicne obrve od CL-a,i vjeruj hem textura kad se osusi je hrapava hem to izgleda kao novo znaci predobra stvar a sad cijena je negdje te kantice od 800grama oko 10KM pa potrazi tu kod sebe u radnjama za boje i lakove mora biti![]()
Ma sto se tice boje to nije nikakva frka to cu prepustiti svom stricu on je auto limar samo me muci ovo oko izrade ovog dijela sto fali :S jer ako budem morao nekome to odnijeti da mi uradi nije bas jeftino svako svoj posao cijeni .