Pozdrav svim članovima foruma..Prije 3 mjeseca mi je na autu "pukla" turbina, odradio sam reparaciju turbine i nakon te reparacije osjetio sam da auto slabije ubrzava, kasnije se pali turbina. Turbina se pali na nekih 2300-2400 obrtaja, nakon toga auto ide kao i prije reparacije. Odlazim do ovog majstora koji je radio reparaciju da on provjeri zašto se kasnije pali turbina, on kaže da to tako treba i kaže mi da mi je neki pritisak veći nego inače, pretpostavlja da je auto čipovano. Ja ne znam da li je auto čipovano.
Vozio sam auto tako jedno 20tak dana i jedan dan čujem negdje zrak da pušta kad stisnem gas jače, odem do majstora i kaže mi da je puklo crijevo od intercoolera. Zamijenimo to crijevo i odem na valjke :
Golf je 2.0 TDI 103 kw
Maximum torque : 320 Nm or 236 lb.ft @ 1750 - 2500 rpm
U mene izbacilo 359 Nm
Prije 10 dana vidim rupu na cijevi od usisa, odem majstoru da on pogleda možda je to razlog zašto se turbina kasno pali, čovjek začepi rupu, čuje se kako pušta zrak negdje drugo, navodno na EGR Ventilu
Juče ja opet čujem isti zvuk puštanja zraka kao prvi puta, opet intercooler crijevo puklo
Imam osjećaj ako opet zamijenim ovo crijevo od intercoolera, negdje drugo će probit nešto
Da li vi imate kakav savjet šta da radim?
Da li da odem provjerit da li je auto "loše" čipovano
Da li je turbina namještena da slabije radi pa to stvara problem čipu ako je isti na autu?
Da li da odem nekome da vrati turbinu na fabričke parametre ?
Vozio sam auto tako jedno 20tak dana i jedan dan čujem negdje zrak da pušta kad stisnem gas jače, odem do majstora i kaže mi da je puklo crijevo od intercoolera. Zamijenimo to crijevo i odem na valjke :
Golf je 2.0 TDI 103 kw
Maximum torque : 320 Nm or 236 lb.ft @ 1750 - 2500 rpm
U mene izbacilo 359 Nm
Prije 10 dana vidim rupu na cijevi od usisa, odem majstoru da on pogleda možda je to razlog zašto se turbina kasno pali, čovjek začepi rupu, čuje se kako pušta zrak negdje drugo, navodno na EGR Ventilu
Juče ja opet čujem isti zvuk puštanja zraka kao prvi puta, opet intercooler crijevo puklo
Imam osjećaj ako opet zamijenim ovo crijevo od intercoolera, negdje drugo će probit nešto
Da li vi imate kakav savjet šta da radim?
Da li da odem provjerit da li je auto "loše" čipovano
Da li je turbina namještena da slabije radi pa to stvara problem čipu ako je isti na autu?
Da li da odem nekome da vrati turbinu na fabričke parametre ?