golf 2 pregijo se...i izbaciva bijeli dim

golf 2 pregijo se...i izbaciva bijeli dim

Član
Krenem veceras kuci kad blizu kuce vidim kazaljka od temperature se zakucala do kraja i pocne mi blinkat lampica od temp.Stanem ugasim auto kad vidim trag vodu mi pustio negdje pregledam sva crijeva su ok citava su na cep nigdje mi nije izbacio_Onda odvrnem cep i izbije mi vodu...nadospem jos 2l vode i opet do kuce 1km pregrije se...i kod kuce ista stvar....mozda mi je otisao termoprekidac ili termostat...ali kada sam kuci vozio poslje prvog stajanja auto mi izgubi snagu i pocne da trese i kad sam ga palio izbaciva mi oblak bijelog dima e sad me zanima da mi motor nije ok da mi nije voda usla u klipove sutra cu prvo pregledat termostat i termoprekidac...ali interesuje me sto mi bijeli dim izbacuje i sto mi gubi snagu...svaka pomoc dobro dosla;);)

nisam napomeno u pitanju je motor 1.6TD 51kw

Izgleda druze da je tu puno veci kvar od termostata i termoprekidaca... kad si odvrnuo cep i ako je izbilo vodu to nikako nije dobar znak jer ne nabio prevelik pritisak u sistemu i jos ti bijeli dim izbacuje na auspuh... tmozes i sam zakljuciti da je voda usla u komoru za sagorijevanje goriva pa izbacuje bijeli dim u vidu pare.. da je samo termostat ili termoprekidac imao bi samo temp u crvenom ali ne i bijeli dim na uspuhu...

savjet: izvadi termostat skroz... upali auto.. kad se zagrije do neke "normalne" temp dok stvori odredjeni pritisak, ako izbacivao bijeli dim onda je 90% dihtung glave.... ako ti izbaciva bijeli dim i nabija pritisak u sistemu tj. crijeva su tvrda onda je dihtung glave 100%... provjeri opet sa majstorom ;)

dohc_16V_Mo. je napisao(la):
Provjeri ima li tzv. "Majoneze". Da li je moguce da su tu karike otisle ? A pustal gdje kompresiju ? Vuce li normalno ?

Ma nije ovo do karika druze... msm vjerovatno u potrosene dobro ali to nije razlog da ima problema sa rashladnim sistemom... tipujem da je dihtung glave "progorio" pa je izgubio i kompresiju a i bijeli dim mu pokazuje da ulazi voda kroz dihtung glave kud netreba... ovako: izvadi termostat, upali auto i mao provozaj... ako brzo digne temp i nabije pritisak u crijevima tako da budu tvrda, nemas sta razmisljati DIHTUNG GLAVE!!! ;)

ne gine ti ravnanje glave, al nek majstor opet provjeri da nije gdje pukla glava, ja sam imo gori slucaj, u mog motora je pukla glava na 2 mjesta, a kad je majstor otvorio motor kaze i blok je puko na 2 mjesta :lol::lol: reko aferim i onda je iso 1.9.....

ja mislim da je kod tebe samo dihtung glave i normalno treba glavu poravnat, to ti je oko 100KM

Član
odvukao sam auto majstoru pa sutra ce motor otvorit i vidjet sta je a 100% dihtung glave termostat i termoprekidac je uredu...ali jutros otac upali auto i lupi 2 puta nesto u motoru isto kao(zeljzo od zeljezo)...i kad ga upali jedo nekako radi stangasa i vidim na auspuh podze bacat vodu i to puno...kaze majstor nije ga trebao palit mozda su se klipnjace iskrivile...i reko sam mu posto ga vec otvara i radi da zamjene sve da ga uradi generalno kad se sve vec radi (karike,klipnjace klipove dihtung taj jebeni na glavi i na deklu,ventile da pregleda i da zemjene gumice na ventilima,dizne,bosch pumpu da pogleda i turbinu pogotovo posto mi je bacala puno ulja...i na kraju nek i lamelu uradi i ona je pri kraju)....ali kad se sve uradi miran sam 10 godina kako ja i stari to odrzavamo i cuvamo....;);)

Član
pa gore sam pisao eve mu radim uglavnom genralka ide kad se vec jednom radi nek bude kako treba...... a ove zajebancije samo promjenut dihtung i karike to je za mene bacanje para.....a ovako kad generalka legne znam sta sam ulozio i zamjeno i miran sam bar 10 godina jer ja i tari to odrzavamo i cuvamo......ali slautio sam ja da ce se ovo desit....jer nabijao mi je pritisak na boci gdje se voda sipa i brzo i mnogo se grijao...najgore sto je voda usla u ulje da je obratno bilo bilo mi manje stete ali takav mi grah pao...:lol::lol: