gasi se u voznji-seat leon 2001 god. (POPRAVLJENO)

gasi se u voznji-seat leon 2001 god. (POPRAVLJENO)

Član
rodjak mi ima seat leon 2001 god 1.4 benzin,ima neki cudan problem ujutro kad upali auto radi normalno,ode 3-4 kilometra i ako ga ugasi tad,npr stane na benz ili u trg,auto nece da upali ono vergla ali nejavlja se,pucketa nesto oko motora dok vergla,saceka par min i upali normalno,nekad na semaforima dok ceka zelembaca ugasi se sam,bio na komp -izbacio neki senzor (on nije zapamtio kako se zove tacno taj senzor :D)kaze da su ga pregledali ispod auta moguce da je senzor radilice :icon_rolleyes: ,zamjenili taj senzor i isto se desava,sad da li bi bilo moguce da ga zeza razvodnik paljenja (hallov signal),ja sam imao na golfu isto takvo ponasanje i bilo do razvodnika,vuca mu normalna,rad motora miran,pa ako je neko imao sta ovakvo neka pise...hvala

Član
RE: gasi se u voznji-seat leon 2001 god.

moze biti halov davac, kad mu nece da upali nek uzme bilo kakvu svijecicu i nek stavi u kabl bilo koji i nasloni na motor (mora biti aluminij ili zeljezo da je golo bez lakova ikakvih da bi moglo provoditi) i nek neko vergla a opn nek gleda u svijecicu i ako nema iskre onda je halov davac.

Član

imao sam neki osjecaj da ces se prvi javiti ;) i ja sumnjam da mu je hall u banani kad se zagrije,juce mu na semaforima ugasio se kaze jedvo se smako u stranu raja svira kao da su svatovi,recumu ja to za svjecicu da ispita imal iskru mada on je laik sto se tice toga :lol:hvala druze na brzom odg :cool:

meni to liči na benzinsku pumpu , kad se zagrije stane , doduše to je na Yugi tako lol

Član

yugo ima ac pumpu i karburator :) valjda bi covjek cuo kad da kontat da mu se ne cuje pumpa i to bi rekao u prvom postu da mu se ne cuje pumpa goriva kad se to desi, jedino sto moze jos biti zaceoljen filter goriva. Kad stane nek ima uz sebe svijecicu i nek proba onako kako sam rekao, ako ne baca iskru onda je halov davac, a ako baca onda nek zamijeni filter goriva.

Član

evo malo sam cacko po int i najvise bude slucajeva da zataji senzor za razvodnik paljenja,nasao slike senzora i razvodnika
da je do pumpe valjda bi trzao i u voznji ponekad ili bi pred kraj pocela da bruji jace,,,:icon_rolleyes:

Član

RS TURBO je napisao(la):
Ovo sto si postavio su bubine, a ne razvodnik paljenja :D

mislis :D jebiga ja sam na ebay trazio razvodnik i to izbaci a i na int vamo gdje sam trazi izbaci da je to razvodnik,vidis ova 4 pipka valjda je to za kablove,i meni je sad nejasno :D mozda ovaj senzor salje obrtaje na ovaj modul :icon_question: de ako imas sliku razvodnika postavi :icon_smile:

Član

Razvodnik paljenja
slika-76245-2011-05-1306070791-velika.jpg

bobina
slika-big-9983384.jpg

Član

sad ti mene ispravi :D al u mene je takav razvodnik,fakticki isti kao i za seata onaj na slikama gore,ovaj isto nema nikakva rotora vec mu senzor salje obrtaje-kao i kod seata al hajd necemo vise o tome kad popravi bas cu javit pa da znamo sta je uzrok mozda nekom naleti ova tema ;)

Član

amkos je napisao(la):

sad ti mene ispravi :D al u mene je takav razvodnik,fakticki isti kao i za seata onaj na slikama gore,ovaj isto nema nikakva rotora vec mu senzor salje obrtaje-kao i kod seata al hajd necemo vise o tome kad popravi bas cu javit pa da znamo sta je uzrok mozda nekom naleti ova tema ;)

Nek provjeri kad nece da upali dali ima iskru u tom trenutku kad vergla a nece da se javi nikako i onda javi dali je ima ili nema.

Član

kvar je otklonjen,u ned.malo pregledali nako reko ajd da svjecice odvrnemo i poskidali kablove kad u 2 polja ulje do pola svjecica :icon_eek: pusta na dihtungu poklopca na onom okruglom dijelu,ocistimo ulje i kablove,svjecice dobre,provozamo i taman pred stan kad se ugasi,nabrzaka svjecicu drugu na kabal verglaj nema iskre...ode drugom mehaniku na komp i kaze senzor obrtaja valjda je mislio bregaste,prije toga je zamjeno senzor radilice do kojeg nije bilo ,sad auto normalno negasi se vise
senzor radilice

senzor bregaste