gasi se na leru ?

gasi se na leru ?

BHT Ovisnik
stvorio mi se jedan problem, neki dan sam volva malo stisnuo 2. - 3. brzina na benzinu (sada ga dosta cesce vozim na benzinu) i onda kada sam nastavio normalno prebacio na plin, dolazim kuci prebacim na benzin auto se kada padnu obrtaji ugasi, kada drzim gas i vozim ide k'o blesav, nema nikakvih problema, opet pustim stanem, izbacim iz brzine malo trokce ili nastavi raditi pa se odjednom ugasi ili se u 80% slucajeva odmah ugasi, isto tako i kada ga na kvacilu drzim, međutim na plinu radi bez problema ! bilo da je na leru,bilo da vozim sve savrseno radi, dok na benzinu se gasi na leru samo... mjenjao sam klapnu gasa opet isto, mjenjao sam onaj ventil ili sto vec iznad klapne gasa,on valjda za to nesto sluzi, opet isto... sta mu se moglo desiti ? majstor je gledao vec 2x usput ali nismo otkrili, kada dira crijeva i to nekada odjednom dođe sebi radi radi radi nekih npr. po minute i odjednom pođe izdisati i ugasi se... :icon_rolleyes:

Legend
Vidi svjece, vidi bajpas ventil, vidi crijeva vakuma, i hmm klapnu ocisti, ... Ja sam imo slican problem, zamjenio svjece juce i ocistio klapnu, ljepota vozit ga.

BTW ako, znaci ako budes kupovo svjece vidi prvo posto su orginal jer pasu i od forda ja mislim neke, nisam 100% siguran. Ali razlika u cijenu zna biti dosta velika. Primjera radi, orginalne motorcraft ford 8 KM komad, u Motorexu / Nuicu / RIKU / od 16 do 25 KM komad.

BHT Ovisnik
hvala na savjetu,kupio sam neki dan NGK nove, do njih nije, klapnu sam isto i jednu i drugu dobro ocistio odmascivacem,WD-om i ispuhao kako od gasa tako i ovu drugu,ali evo nadosao je,danas sam mu stavio protocni Lastovcic i evo ga za sada radi :/

BHT Ovisnik
novi problem,auto proradilo
postavio sam sinoc protocni lastovcic zadnjii lonac, ali problem mi je da mi se upali lambda sonda i DSA , auto radi normalno, ali nekada odjednom dođe nece da vuce, nemoze do 60km/h da ubrza, ili pođe da trza, hoce-nece... kada ga ugasim na nekoliko minuta dođe sebi, pa nekada odmah pri paljenju nece... da li se to moze rijesiti dijagnostikom, katalizator i ostalo nisam dirao...

mislim da su to sve simptomi plina, od nemirnog rada na leru, mene je isto plin tako zazao na proslom autu...a lambda je standardna greska kod plina...

Legend
Hmm, idalje mislim da je problem u svjecama, imao sam na jednom LPG focusu problem, i zovnem druga u VIBA auto koji rade plin i posavjetuje me o svjecama, mada probaj diagnostiku odradit vidi imal kakav pametan podatak, pa onda guraj dalje ;)

BHT Ovisnik
nije plin jer na njemu normalno radi, kada se ugasi plin on nema dalje nikakve veze ?
a svijecice su nove ngk, samo ni na leru eto se desavalo,mada sada radi normalno na leru kad sam stavio auspuh,al je problem da mi gori lambda i DSA,nemogu ugasiti i pođe odjednom da stuca, da nece nikako da ide,pritisnem pun gas na leru on ga puni kao da sam u 5oj na cesti sa 60km/h stisnuo pun:icon_rolleyes: da li to moze dijagnostika rijesiti da ne platim dzabe, ima originalna skuplja i ovamo ovaj elektricar univerzalnu, isto ej dobra,on uzme oko 20km