Folija za zastitu od kise u vratima

Folija za zastitu od kise u vratima

Morao sam mjenjati bravu na vratima i folija koja je bila koja sluzi za zastitu od kise se sva poderala. Kupio sam metar one spuzvaste folije sto se stavlja kao podloga za laminat al nikako ne mogu da je zalijepim. probao sam silikon i univerzalno ljepilo al tu foliju nema sanse zalijepiti. uvijek se odlijepi. zna li neko sta bi drugo mogo koristiti osim ove spuzvaste folije ili koje ljepilo bi moglo lijepiti tu foliju. orginalna folija je bila jako slicna ovoj spuzvastoj foliji i pretpostavljam da je to zbog zvucne izolacije tako da bi nerado stavio standardni najlon kao sto je kod golfova i drugih auta.
 
Član
VIdi kod koga ljepilo za staklo ili ziva guma :D ja sam port zalijepio s tom gumom nikada vise nisam mogao skinuti ;)
 
adem93 je napisao(la):
VIdi kod koga ljepilo za staklo ili ziva guma :D ja sam port zalijepio s tom gumom nikada vise nisam mogao skinuti ;)

ta ziva guma bi mogla upalit. jel ima toga u autodijelovima ili da potrazim u ovim gradjevinskim ducanima.
 
Član
vidi upija li ta podloga za laminat vodu,ako upija,samo ces sebi napravit belaj
znam o cemu se radi,al fkt nisam nikad probavao s vodom
 
Član
ako je folija za laminat, ne upija, jer je ona nesto izmedju najlona i spuzvice. a mozes je zalijepit i dvoslojnom trakom ;)
 
konto sam i ja dvoslojnom trakom al mislim da to nije vodotporno. trebo bi nesto slicno silikonu onako gumenastu masu da to fino zadihtuje da ne moze voda da prolazi.
 
Član
ova dvoslojna koju sam ja imao je isto kao guma, tako da nema sanse da kroz nju voda prodje, al et...
 
Član
Taj najlon sto dodje ne sluzi bas za kisu (vodu da ne prokisnjava) nego vise je stavljen zbog izolacije i vjetra da ne puse kroz vrata :D a mozes ga izraditi od tanjeg najlona i zalijepiti platenom trakom koja dosta jako drzi, ja sebi ljepio i cak sam jednom skidao zbog motorica centralne i opet vratio istu traku i evo i dan danas drzi i nije se nigdje odljepila traka :cool:
 
Član
Ja lijepio zivom gumom, nasao gumu u prodavnici boja i lakova, zalijepilo se i drzalo dobro, samo sto se i ne moze bas skidati i vracati jer se tako zalijepi da ces tu spuzvicu poderati vjerovattno kad budes skidao ako budes. A i ta ziva guma i nije bas jeftina :)

A zasto silikon ne drzi ?

Mozda je najbolje taplatnena je rekao RS TURBO, poprilicno je jeftina a drzi dobro.

I i ja mislim da to sluzi za vlagu i vjetar a pomalo i za toplotu vise nego za bas kisu.

Evo sat trazim pa ne mogu naci sliku, ima na nekim autima, recimo ja sam na pezou vidio i slikao ali ne mogu da nadjem, preko tog najlona ili te spuzvice za laminat nalijepljeno je jos komada obicne spuzve sa unutrasnje strane znaci do tapacirunga, to valjda pomaze i toplotnoj i zvucnoj izolaciji.
 
Top