Fiat punto 1.3 jtd 2003 ???

Fiat punto 1.3 jtd 2003 ???

Član
Našao sam dobro očuvani fiat punto 1.3 jtd motorom ima full opremu, kupujem ga za tetku pa me zanima može li mi netko reći nešto o ovom motoru nemam ja pojma jeli dobar ili ne, lik mi traži 6000 milja do rega za 2003 godinu

Član
Motor kao motor je odličan, ali provjeri stanje komplet auta...kao i kod svakog polovnog.

Član
Motor je extra, ima lanac i jako je pouzdan i stedljiv. Jedino turbine znaju da zakazu ali to je tako reci potrosni materijal...A predpostavljam da je punto bele boje?

Član
Po meni najbolji dizel motor kojeg ugradjuju u tog Punta,startan,dovoljno jak,mala potrosnja,a i nisu kvarljivi.Naravno pod uslovom da ga prije nije vozio neko ko mu je dusu izvadio. :cool:

Član
je bele je boje :icon_smile: evo sad sam malo prelistao testove i ostale forume svi hvale ovaj motor na sva zvona i ako auto ima abs klimu i ostale djidje i očuvan idealna je kupovina... tako da sutra idem da cjenkam malo

Član
Pretpostavljam sto te Dela pita koje je boje, pripazi da nije bio teretnjak, onda bog zna u kakvom je to stanju.....

Član
George je napisao(la):
trizex je napisao(la):
Pretpostavljam sto te Dela pita koje je boje, pripazi da nije bio teretnjak, onda bog zna u kakvom je to stanju.....

ima 4 vrata + gepekt :icon_smile:

Uzmi broj sasije i proveri ga na netu, dacu ti link za VIN dekoder za Italijane samo da se setim gde mi je :)

P.S. Ima teretnjaka i sa 5 vrata.

Evo ga: http://eper.fiatforum.com/eper/navi?MOD_COD=188&CHASSIS_NO=&CAT_COD=&MvsSorter=on&MVS=&SIN_ENGINE=183A1.000&SIN_VERSION=&VERSION=&ENGINE=5&YEAR=&MONTH=&DRV=D&VEHICLE_NO=&ENGINE_NO=&PART_SEQ=&COUNTRY=012&SGRP_COD=&ITEMSRMV=&ALL_FIG=0&KEYPRESSED=&CURRENT_PAGE=&DRW_NUM=&SHOW_FAMILY_LIST=&MODIFIED_FIELD=SIN_ENGINE&ITEMSADD=&SRCWRFAM=&ESB_SORT_TYPE=&ADDSPECIAL=&SRCNEWPAR=&SBMK=F&PRINT_MODE=0&FABRICS_COD=&ESB_SUB_VALUE=&CDS_COD=&DEBUG_MODE=&GRP_COD=&SRCRECPAR=&PART_DSC=&PART=&MAX_ROW_NUMBER=&COMM_MODEL=FPUN&ESB_REVIEW=&PREVIOUS_KEY=VERSION&IS_RELOAD=&LAST_SELECTED_PART=&GUI_LANG=3&MAKE=F&SB_CODE=-1&MANODOPERA=&PARENT_PART_COD=&SEARCH_TYPE=&CLICKED_PAGE_CHANGE=&DV=&SRCNEWFAM=&SELECTED_COLOR_COMB=&ID_MINISITE=&FRM_ELMLGT=22&ITEMSUPD=&CPDNUM=&CPDPRTCOD=&EPER_CAT=SP&SRCRECFAM=&CPDPRTSEQ=&ALL_LIST_PART=0&FAMILY=&RMODE=&BRANDS=&ITEMSCLR=&DRIVE=D&WINDOW_ID=1&FAM_DSC=&CPDPRTREF=&SRCWRPAR=&SGS_COD=&SOST_GRPNUM=&FL_PREF_LANGUAGE=&MAX_PAGE_NUMBER=&NEW_HTTP=TRUE&SUBSYSTEM=&CLICHE=&ADDNOTES=&PART_COD=&KEY=FORM&LANGUAGE=3&ESB_OPERATION=&SB_FULL=&ESB_ORDER_TYPE=&SENDFORAUTH=

Član
Hvala ti ;)

Mada lik je 10 km od mene i ima kao salon rabljenih auta nebi se trebao zajebavati, a sad ko ce ti ga znat

voznam tavkog punta ja u firmi duzima ga bolje receno ok je ko motor nemam rijeci na njega jos kako ide za 1.3 super ja sam ga dobijo u ruke novod kad je imo 4 km sad ima 140.000 za 4 ipo godine sve je ok sa motorom sam sam imo promlena jendom sa servom jer kao to mu je mana i mjenjac mu je ponijezan posebni rikverc al sve sa svim ok je ko auto

Član
Plivajući zamajac mu može biti problem. Ne možeš provjeriti kakav je, ali ako osjetiš išta prilikom gašenja motora, neko stresanje ili sl., bježi. Oko 1000KM je zamjena i tu sva ušteda u gorivu što troši manje od benzina pada u vodu.

Član
Nemoj bjelog tetki neces se proveseliti trazi nekog drugog ja sam ga imao potrosnja 4.3litra ima malo turbo rupe tako da treba malo naviknjavanja meni se znao nekada uzbrdo utusiti jer je male kubikaze ako za ne zavrtis i ne ide mislim od 2000okr pa nadalje onda ide iznenadujuce ljepo.auto je odlicno sve zavisi na sta naletis moj je imao 190 tkm kad sam ga kupio i vjerujem da je to ta kilometraza;) ako te jos sta zanima pitaj.

Član
George je napisao(la):
a 5 je vrata i ko nov nevjerujem da je bio teretnjak, mislim sasvim solidno auto za zensko

Obavezno proveri prema broju sasije jer te ne kosta nista, moze da bude teretnjak veruj mi...Kompletan enterijer za taj auto moze da se nadje za 100e, pa moze da izgleda kao da niko nije seo u njega.

Član
Ne mora odmah značiti ako je teretnjak , da je loše auto.
Ako je održavan , ne treba bježati od tog auta , čak šta više, mogu se naći u boljem stanju od pojedinih putničkih verzija.
Ja sam imao 2 teretnjaka , mk1 1.7TD uzet sa 228000km (prešao sa njim 42000km) i mk2 1.9JTD uzet sa 204000km (prešao 14000km) bez i jedne marke vandrednih troškova sem redovnog održavanja. Ali oba auta su imala sa Fiata ovjerene servisne knjižice do posljednjeg kilometra.
Tako da nije nužno teretnjak=krš.