Član
Kupljen zimski set celicara. Posto su ishrdjale dosta i bile prljave, krenuo sam sa restauracijom.
Potreban materijal:
šmirg papir granulacije: P80 x 1, P180 x 1, P400 x 2, P800 x 2 (~10 KM)

Antikorozivni primer 800 ml x 2 (~22KM)
Baza-boja u koju farbate 800 ml x 2 (~22km)
i na kraju, Lak 800 ml x 2 (~22KM)

(da ne bude zabune, ovo je samo dio sprejvea koje sam kupio
)
I onda, lagano krenemo:

svaku felgu dobro oprati nekim abrazivnim sredstvom, i nakon toga, kada se osuši fino, smirg u ruke, od 80 pa nadalje i trljaj dok se ne skine sva korozija.

Kad se sve fino zavrsi, mokrom krpom pa onda suhom obrisati felge da se skine sva preostala prljavstina (po mogucnosti usisati ili ispuhati kompresorom)

Poslije toga, kad je sve fino ocisceno, nanosi se se primer, u mom slucaju antikorozivni:

Primeru ne treba dugo vremena da se osusi, ali radi boljeg prijanjanja, bolje je ostaviti da prenoci. Nakon sto se osusilo, krenemo sa nanosenjem boje na felge ravnomjerno sa udaljenosti, da nebi procurilo. U mom slucaju koristio sam kvarcnu grijalicu da se osusi brze... :lol:

Da se boja nebi preljevalja, felge su ostale u lezecem polozaju....

Pa onda i grijalica... :lol:

Kada se doooobro osusi, ishod bi trebao da bude ovakav:

Vidite kako je boja izgbulia sjaj kada se dobro osusila. Sada na njih nanosimo lak, gdje stupa pravilo,
sto vise-to bolje, naravno uz cekanje da se osusi prethodni sloj, pa na njega ide drugi, treci itd, koliko mozete i koliko laka imate.
Finali ishod:

Sretno!
Potreban materijal:
šmirg papir granulacije: P80 x 1, P180 x 1, P400 x 2, P800 x 2 (~10 KM)

Antikorozivni primer 800 ml x 2 (~22KM)
Baza-boja u koju farbate 800 ml x 2 (~22km)
i na kraju, Lak 800 ml x 2 (~22KM)

(da ne bude zabune, ovo je samo dio sprejvea koje sam kupio
I onda, lagano krenemo:

svaku felgu dobro oprati nekim abrazivnim sredstvom, i nakon toga, kada se osuši fino, smirg u ruke, od 80 pa nadalje i trljaj dok se ne skine sva korozija.

Kad se sve fino zavrsi, mokrom krpom pa onda suhom obrisati felge da se skine sva preostala prljavstina (po mogucnosti usisati ili ispuhati kompresorom)

Poslije toga, kad je sve fino ocisceno, nanosi se se primer, u mom slucaju antikorozivni:

Primeru ne treba dugo vremena da se osusi, ali radi boljeg prijanjanja, bolje je ostaviti da prenoci. Nakon sto se osusilo, krenemo sa nanosenjem boje na felge ravnomjerno sa udaljenosti, da nebi procurilo. U mom slucaju koristio sam kvarcnu grijalicu da se osusi brze... :lol:

Da se boja nebi preljevalja, felge su ostale u lezecem polozaju....

Pa onda i grijalica... :lol:

Kada se doooobro osusi, ishod bi trebao da bude ovakav:

Vidite kako je boja izgbulia sjaj kada se dobro osusila. Sada na njih nanosimo lak, gdje stupa pravilo,
sto vise-to bolje, naravno uz cekanje da se osusi prethodni sloj, pa na njega ide drugi, treci itd, koliko mozete i koliko laka imate.
Finali ishod:

Sretno!