daljinsko zakljucavanje

daljinsko zakljucavanje

Član
eh ovako na mercedesu a klasa ispo kljuc sto se daljinski otvara auto skakavac i nece sad da radi na daljinski samo se moze rucno otvoriti i zatrvoriti auto..jel se moze zamijeniti taj kljuc ili popraviti da mu radi daljinsko imal ko da to radi u sarajevu

Jesi gledao da se nije baterija pomjerila ? To je cest problem kada ispadne daljinski, ili se baterija pomjeri, ili se mora ponovo kalibrirati, ali nema sanse da je crko ;)

Član
Evo da se i ja nadovežem, meni je ispo skakavac ključ u more i kad sam ga izvadio osušio i promjenio bateriju sve je normalno ferceralo, al sutradan daljinski ništa, ručno otključam i normalno upalim. Da li je morska so odradila svoje za 1 dan, možel se tu šta uradit i ako ne može koja je cijena u servisima za novi ključ?

Član
Rasklopi kljuc prisloni bateriju na instrument ako je je ispod 30% od vrijednosti koju baterija mora pokazat onda mijenjaj bateriju. A sto se tice kljuca u moru... plocicu treba dobro ocistit od morske soli (cetkicom nekom) tako da kontakti PNP i NPN spoja na intengralnom kolu budu cisti. Ukoliko bilo sta dode izmedu dva kontakta na intengrisanom kolu otpor neke vrijednosti se javlja (X) izmedu ta dva kontakta preko nepozeljnog predmeta tako da je strujno kolo prema intengralu prekunuto ili smanjena struja za nekoliko % (Y). Dakle samo susenje nije dovoljno, a kljuc kao kljuc nemoze tek tako "crknu" jer baterija koja je u kljucevima nedaje dovoljno veliku struju na strujno kolo.

Član
Desavalo je se i gore, gora je kola ili dzus koji ima secera. Uzmi iglu i ocistis samo plocu dobro i cetkicom za zube sve fino smetes samo pazi da neostetis plocu tj. bakarne provodnike.

Član
nije baterija gledali smo mijenjali cak novu jel ima ko da mi moze odraditi novi kljuc

Član
xzone je napisao(la):
nije baterija gledali smo mijenjali cak novu jel ima ko da mi moze odraditi novi kljuc

ako je sve testirano onda jedino ti preostaje ovlasteni servis tu ti mogu napravit drugi kljuc ili cak napraviti stari Kalibrirat tj. bazdarit i resetovat codove)