Daewoo Leganza, padaju obrtaji?!?

Daewoo Leganza, padaju obrtaji?!?

Član
Dakle desava se da auto radi normalno i samo mu padnu obrtaji i ugasi se , npr. kad vracam iz 3. u 2. i kad pritisnem kvacilo on se vec ugasi, to se desava ponekad, a nekad normalno drzi ler, sta bi to moglo biti???

Član
ler gas,ima ulogu da pri radu motora u praznom hodu mjenjaca uravnotezi rad motora i regulise...99% da je on.

Član
zen3dom je napisao(la):
meni je isto bilo, samo nije bio motoric vec crijeva od vakuuma,,,,

primetio sam da fali jedno malo crevce na plinu, samo ne znam ni gde ide ni nista, da nije do toga:icon_question:

ako imas plin vakuum ne smije curuti ni sekund, a plin moras ustelovati opet jer je zahladilo,,,, inace se plin vazda mora stelovati sa promjenom vremenskih uslova,,,,

Član
Odoh sad kod majstora za plin da mi vidi to, najgore sto ne znam da li se to desava i na benzinu jer je benzinska pumpa trenutno u nekom prekidu....

Član
hmmm... mi smo se sad mogli satrati od misli, a rijetko ko da naglasi da je auto na plinu kad govori da obajsnjava kvar... Ne radi auto isto na plinu i na benzinu. Auto na plinu je dosta osjetljivije i mora sva elektronika biti 99.9% ispravna... Kablovi 100% moraju biti ispravni i svijecice moraju biti odgovarajuce za to vozilo i moraju biti nove, a ne neke koje su presle 15 000 km... I kako kolega rece on se mora ustelavati kako vrijeme se mijenja...
Jeli ti to radi na benzinu???

Član
Bio sam kod majstora da nastelujemo plin i on je rekao da plin ne moze da se steluje vec ima neki lambda control i lambda sonda salje podatke i on se sam steluje....

Član
Nemoze se sam stelovati,lambda sonda kontrolise rad motora,ali da ga ugasi nemoze,moze varirati rad ali da se ugasi nikako.

Član
Da li je pametno prepraviti plin na obican, da ne ide preko landi controla, vec manuelno da ga stelujem ili da jurim neki servis gde vrse dijagnostiku toga, niko zivi to ne radi zvao sam 100 brojeva??

Član
Nije bolje jer tada ga sam stelas i on radi po tome sto si ti nastelao, a ne kako pase motoru isto tada ne mozes imati snage kao i sada. Normalno povecace ti se potrosnja....
Ako ti se gasi na plinu, mozda nije kvalitetan plin, probaj zamijeniti benzinsku na kojoj tocis pa vidi dali ce biti razlike...