Da li je neko točio ovo jeftino gorivo 1,88? Kako Vam radi auto? Koliko prelazite?

Da li je neko točio ovo jeftino gorivo 1,88? Kako Vam radi auto? Koliko prelazite?

DA LI JE NEKO PROBAO TO GORIVO OD 1,88? JA SAM NAGRABUSIO KAO NIKO. NASUO PUN REZERVOAR KAD JE SNIŽENO I NA KRAJU ZAVRŠIO KOD MAJSTORA NA ČIŠĆENJU REZERVOARA I DIZNI, A UZ TO PREŠAO SAM 300km MANJE NEGO INAČE PA SAD SKONTAJTE KOLIKO SE ISPLATILO SIPATI TAKO JEFTINO SMEĆE U AUTO. KO VOLI NEK IZVOLI. JA VIŠE NIKAD NA TU PUMPU NE IDEM PA TAMAN GA PRODAVALI PO 1,50KM. UBUDUĆE TOČIM NA NESTRU ILI NEKIM DRUGIM PROVJERENIM MJESTIMA GDJE JE CIJENA MALO VEĆA ALI BAR ZNAM DA AUTO BOLJE IDE, NEMA TRZANJA I ZAJEBANCIJA ILI GAŠENJA U VOŽNJI. OVAKVE FACE KOJE SE IGRAJU S NARODOM I DRŽAVOM TREBA PODHITNO HAPSITI.
 
Član
Kod nas je ta cijena dizela na NIS-u , Neskovicu i jos par pumpi, imam par drugara sto voze oktaviju i fabiju dizelea sipaju kod njega,niko nije imao problema.. sve zavisi,ko zna do cega ti je ,mozda i nije do goriva..
Samo da jos dodam,svi oni nabavljaju gorivo iz rafinerije Brod, tako da.. jedino za NIS nisam siguran.
 
Ja obično sipam pun rezervoar 1-2 puta mjesečno i posle svakog sipanja goriva poništavam km sat. Ovoga puta sam poništio i prešao oko 300km manje. Mozda ti tvoji drugovi sipaju po 10-20km pa ne primjete neku veliku razliku, ali bogami na punom rezervoaru se i te kako primjećuje. Ispadne me onda da sam platio gorivo po 2,20 a ne po 1,88. To je sve igra brojeva a u ko zna šta je još dodato u to gorivo. Kad mi je majstor pokazao filter goriva i ono što je izvukao iz rezervoara bilo je pravo gadno za vidjeti a auto mi je tek 4 godine staro.
 
Član
Sad je lako pametovati ali kad ti ja tako mlado auto trebao si zaobilaziti neskovica i sipati na nis-u, nestru, petrolu slovenackom, al eto,ne znam sta bi ti rekao, sad sipaj na ovim pumpama pa vidi dal ces prelaziti kao i ranije.
 
Super Moderator
Drug ovo je podforum gdje se trebas predstaviti, ime, grad, auto.... A ovu temu cemo prebaciti u drugi podforum kad otvoris ovdje novu i kad se predstavis
I da, nema potrebe pisati velikim slovima :)
 
Član
Kod nas je ta cijena dizela na NIS-u , Neskovicu i jos par pumpi, imam par drugara sto voze oktaviju i fabiju dizelea sipaju kod njega,niko nije imao problema.. sve zavisi,ko zna do cega ti je ,mozda i nije do goriva..
Samo da jos dodam,svi oni nabavljaju gorivo iz rafinerije Brod, tako da.. jedino za NIS nisam siguran.

Jest da nabavljaju, ali po kojoj cijeni npr. i sta zavrsi, u rezervoaru kupca, to je pitanje?
Bio sam u prilici da vidim rezultate, kad je jedna velika automobilska kuca koja je ulazila na trziste BiH, radi davanja garancije na svoja vozila, uradila analizu goriva u BiH, sa akcentom na pocetnu tacku (rafinerije, terminali) i krajnju (pumpe), bez obzira na proizvodjaca, i rezultati su razocaravajuci.
U terminalima i rafinerijma gorivo je deklarisanih vrijednosti, ali na pumpama (jednom broju njih)....sami znate.

Tako da, moje misljenje je da zavisi od vlasnika pumpe gdje sipate, sta cete nasuti u svog ljubimca, isto vazi i za mene.
 
Član
registrirat se i otvorit ovaku temu?:confused:
de nam još jednom kaže gdje ono sipaš provjereno dobro gorivo :D
 
Član
NIS pumpe prodaju DIZEL-5 po cijeni 1.89km i oduvijek su ubjedljivo najjeftiniji barem na podrucju Bijeljine. Neskovic po istoj cijeni prodaje, ali DIZEL-4.
Sipam na NIS-u preko 2godine, nikakvih problema nisam imao, motor TDI PD.
 
Član
Sipam kod neskovica gorivo i nisam imao problema bar za sada a zet mi sipa stalno pun rezervar i ne zali se kao sto ti rece jos on bar dva puta sedmicno sipa pun rezervoar a da predje 300km po rezervoaru manje odmah bi se pojadao. dal sipo pun rezervoar ili za 10-20km ako trosi vise on trosi to je srazmjerno kolicina sipanja i trosenja tako da ti nije neki argument sto ti sipas pun a neko za 10-20KM. i bas me cudi da od jednog rezervoara goriva se toliko zaprlja filter da kazemo da do te mjere napravi problem.
 
sve je to ok al sad nasuo za jeftinije po 1.88 i odmah krivit tog prodavca nema smisla
a gdje si sipo te 4 godine dok nisi doso do te pumpe ?
jer nije ti taj na toj pumpi nasut 10 litara taloga i mulja ;)
taj mulj i prljavstinu ti sipas vec 4 godine nema veze gdje sipo to se nakupi a nije za bacit makar jednom u godini bacit 20 marki i za filter ;)
 
Za sve koji me nisu razumjeli nisam nasuo jednom nego mnogo puta, ali trenutno se ispostavilo da je sada cijena toliko različita od ostalih pumpi. Opet sam nasao tamo pun al sam primjetio da auto nešto čudno radi. Šta se desilo, ne znam, otišao sam kod majstora provjeriti na kompjuter gdje je ustanovio da imam slab protok na diznama i da su zapušene, te da treba skinuti filter i pogledati rezervoar. Kad je sve skinuo i očistio nasuo sam gorivo na drugoj pumpi, auto ide kao zmaj. A sa tim poslednjim rezervoarom gorivom prešao sam oko 300km manje. Tako da sam rekao nikad više me neće vidjeti tamo. Sipam na Nestru ili drugim pumpama gdje malo i skuplje, bolje platiti i skuplje ali si barem miran od bespotrebnih zamjena filtera i čišćenja rezervoara. Ko voli nek izvoli, rekao sam jasno, pa nek sipa i dalje: Samo sam pitao da li je neko imao sličnih problema. Neko me pitao koje gorivo je u pitanju, pa da ne ostanem nedorečen, dizel je u pitanju.
 
Član
Nema problema. Ali bez racuna se ne racuna.

Tako svaki gazda pumpe moze doci na forum i odmah napisati da gorivo za 1,90 km ne valja ali na jednoj drugoj(njegovoj) za 2,40 je odlicno
 
Top