Corsa C 1.7D EGR ventil

Corsa C 1.7D EGR ventil

Član
Da li se može očistiti odnosno neutralisati?
Polovan je 100KM ali je i to upitno, tako da bih ga capn'o najradije.

Posledice, upada u safe mode, kad se malo duže vozi na otvorenom...

Član
ja to redovno cistim na astri mozes ga ocistiti nije problem a i osjeti se mala razlika jedino ako ti je skroz stradao mozda, onda bi morao novi...

Član
Nije skroz, valjda, mislim auto ide super, ne troši ništa više itd, samo se upali lampica kad idem malo brže, duži period... bitno mi je da ne upada u safe mode... a je li ti čistiš ili nosiš majstoru?

Član
Ne znam kako je kod vas na opelu,ali kod mene je na Stilu to blendirano metalnom plocicom! I ne prijavljuje gresku! Znaci samo fizicki zatvoris na ulazu u motor! ;) Znam da ovo ne moze na VW jer registruje gresku!

Član
Bosch je elektronika, a kod tebe je možda MM. Ovaj mi jedan reče da nemože, pa rekoh da pitam za vaša iskustva...

Član
Deyo je napisao(la):
Bosch je elektronika, a kod tebe je možda MM. Ovaj mi jedan reče da nemože, pa rekoh da pitam za vaša iskustva...

Bosch je i kod mene! Kod ranijeg modela stila je MM! Cak su i celjusti kocnica Bosch! :lol:

kod deye se pali save mode preko 40Km/h :D

sala na stranu,samo ocisti i furaj...to je cest problem kod tih motorcica i komsija je bas prije 10-tak dana imao iste prblmeme sa svojom i ode kod cika mehanicara,on ocisti i eno je ko prvi dan....

MTR

Član
Deyo je napisao(la):
Nije skroz, valjda, mislim auto ide super, ne troši ništa više itd, samo se upali lampica kad idem malo brže, duži period... bitno mi je da ne upada u safe mode... a je li ti čistiš ili nosiš majstoru?

davno sam ti rekao , nema safe moda , sta vam je ljudi :D , skini ocisti naftom , benzinom , naspricaj sprejom za karburatore , pono stavi i gotovo .
i boga ti je malo slozi po gasu ponekad :lol:

Član
Ne znam šta je ali neće preko 160 :D Ja ja pitao sam te i odem kod levata i kaže ne može se ovo čistiti mora novi.

Član
Deyo je napisao(la):
Ne znam šta je ali neće preko 160 :D Ja ja pitao sam te i odem kod levata i kaže ne može se ovo čistiti mora novi.
ja to ocistim samo gdje je vakum a ne smijem se jos usudit usisnu granu skinut pa da tek tad prodise a taj majstor zeli da te izlevati da ti uzme stari dio i malo ce ga ocistit i sprejom nasminkat i uvalit nekom a ti ces bacit pare na novi...