Centralna brava - Ibiza 95'

Centralna brava - Ibiza 95'

Član
Otkako sam kupio automobil nisam dobio daljinski (što mi je bilo neobično s obzirom na godište auta), i suvozačeva vrata nisu se mogla zaključati ručno kao ostala. Nakon što sam rastavio vrata vidio sam da ima na bravi nekakva elektronska kontrola (sa džekom na koji nije ništa priključeno).
Brava nije bila u funkciji pa sam manje-više morao polomiti tu plastiku da bi došao do unutrašnjosti brave. Sada nakon što sam "popravio" bravu ja ručno mogu zaključati vrata, ali znam da ima ovih sistema za zaključavanje kao ovaj http://www.olx.ba/artikal/18984074/daljinsko-zakljucavanje/. Sad, predpostavljam da ovakvi sistemi pašu na sva vozila sa ovim bravama, ali, da li dođu sa nekavim mehanizmom da otključa/zaključa vrata ili se to montira na moj postojeći mehanizam? U drugom slučaju morao bi novu bravu kupiti za suvozačeva vrata :facepalm:

:D Parkira se čovjek do mene u golfu 2 izlazi i ne gleda u auto zaključa sa jednom tipkom, dok ja ne obiđem čitavo auto jedna po jedna vrata.

Hvala unaprijed!
 
Član
Kad kupis ovaj set za daljinsko dodu uz njega motorici, ali ako ti vec imas motorice onda bi mogao da iskombinujes nesto npr. da odes elektricaru i da ti uradi samo daljinsko zakljucavanje na postojece motorice...
 
kupis set centralna daljinska brava 50-60 KM najvise i miran si ,na mom autu radi 3 god nisam cak ni bateriju mijenjao ,a ima domet 20 metara :D
 
Član
Hej, hvala vam svima, ima ima nego neki harambaša što je rastavljao auto bio je poprilično grub (sitni dijelovi su inače pokidani ili nedostaju) ali definitivno ima (ili je bila) centralna :D. Kontaktirati ću ovog Munja16 sa pika pa ću odatle vidjeti šta ću dalje.
 
Član
Pa to je tako kod nas rascampaju sto mogu i prodaju, kod mene je isto tako bilo pocupao sve osim instalacije :D
 
Član
7 dana prođe, ali eto, da ne otvaram novi post :).
U vratima od auta ima sva elektrika (kablovi sa džekovima) i nisu spojeni na brave, sad, ja nemam blage veze da li radi ijedna od ove tri brave pa ću najvjerovatnije uzeti centralnu sa motorićima. Sad me interesuje, da li je iko radio sa ovim motorićima, kako se napajaju, kako rade, da li se montiraju na bravu za onu "pipu" pa je samo digne/spusti, i da li bi mogao postojeće kablove pospajati na njih. Također, gdje se nalazi originalni kompjuter od centralne (ako je uopste tu) da bar znam gdje da novi stavim :D.

Hvala svima!
 
Član
Ja sam sa prijateljem spajao ovu centralnu i nije to nikakva mudrolija jer dobijes motorice i elektroniku sa semom. Motorici se montiraju na vrata, a ona zica sa "pipe" se zakaci na motoric (vidjet ces zakacku na motoricu). Sto se tice napajanja mi smo uzimali direktno struju i sproveli je do glavne kutije i preko nje se motorici napajaju. Bitno je to da kutija mora biti unutar auta i tu svoju koja je trenutno spojena ces naci ispod instrument table, ti si u plusu jer kad nades tu glavnu kutiju mozes odma uzet napajanje sa nje za novu. Da napomenem samo objasnio sam ti amaterski ipak imam 17 godina i mozda ce neko moci bolje da objasni, ali u sustini nije to tesko samo treba imat zivce i vrijeme... :D
 
Top