Broj sasije - korozija

Broj sasije - korozija

Član
komsija prije 3-4 godine kupio Clia i imao isti problem, nije mogao registrovati, znam da je isao u ovlasteni servis Grabovickic,oni mu izdali potvrdu poslije pregleda auta i znam da je platio 150km nekoj komisiji da ovjere tu potvrdu, ne sjecam se sad detalja ali tako je od prilike bilo..
 
Administrator
U Sarajevu masinski fakultet radi izmjestanje broja i daje potvrdu i novi br sasije
 
Član
Harli_team je napisao(la):
lauda_bc je napisao(la):
Harli_team je napisao(la):
Svako prekucavanje je krivično djelo, zato se ne igrajte s tim. Proceduru oko sad ovog kad korozira pa se ne vidi ne bih znao, ali legalnog prekucavanja nema!

ima druze legalno prekucavanje ti obavlja tehnicki pregled ali drzavni tj moraju da ustanove i onda dobije bunt papira koji ga prate da je izmjesten br. moj drugar je kupio passata koji je bio ukraden i prekucani brojevi pa posle vracen vlasniku i od policije dobio premjestanje broja. a znam i slucaj kad je momak pao s motora i unistio ram i kupio nov ram jer je imao nov motor i dobio sluzbeno nakucavanje rama. u supu ce mu dati najbolje informaciju sta i kako.

Drug to ti je isto kao da svoj matični promjeniš, i sam si naveo treba ti kamion papira da to središ, i pitanje je hoćeš li. Kod nas ta opcija koliko ja znam ne postoji, razlika od kantona do kantona čini svoje, isto kao što u Hercegovini nema broja motora upisanog u saobraćajnoj, i kad auto dodje u USK-moraš na vanredni tehnički i 100 pizdarija da ti unesu br motora, inače si neispravan.

Valja biti oprezan.

Ima broj motora upisan u Hercegovini ;)
 
Top