Hvala svima jos jednom, trud i znoj su se isplatili, doduse od auta ocekujem jos vise.
Najbolje vrijeme 16.08... moram uslikati listic nesjecam se bas u detalj reakcije i svega.
Imao sam brutalne startove za mokru podlogum, niskih 2sec na 60ft....
Ovo vrijeme je sa podosta kocenja na kraju jer sam vodio pa nisam zelio rizikovati probijanje....prosao sam na nozjbt....
Kad sam dosao imao sam samo jednu probnu voznju, stavio sam slikove i to je bila cista katastrofa, vrijeme 16.7 izlazna 140
onda sam odlucio skinut slikove i staviti prednje felge 7,5J nazad i na njima je nov hankook...napred sam stavio 14'' tovkove sa novim M+S gumama.... postelao pritisak goriva i odlucio voziti kvalifikaciju full gas 3/4 staze i onda zakociti i uporediti time slip...
rezultat je bio takav da sam do pola staze vec bio dosta brzi sa vecom brzinom, na kraju sam zakocio na 105 km/h i imao isto vrijeme kao sa proslom voznjom na slikovima... to je bilo to sta se tice guma, vrijeme je bilo jako tesko i tumorno i smjesa prebogata, vremena premalo, pocinju voznje... smanjujem pritisak goriva i krecem
uzimam e30 sa 2,5 24V sa preko 200KS i to na jadite jade, sara na gumama je odlucila.
Mora to jos bolje...odvrcem grijanje ventilacija na max hauba dignuta, gepek, ishlađujem auto, osiromasujem jos smjesu malo jer mi mehanicar kaze da je bacio crni dim...
Stajem sa Hondom civic V.tec nabrijanom, bijela, vlasnik Milan iz Banja luke, bili smo box do boxa...znamo se inace, nista pozeljeli smo srecu jedan drugom uz povik PUN GAS!!.....start sam imao prebrutalan, Honda ili vozac su tu malo zakazali i niej bili sanse me stici do kraja...
dolazi onda plava kocka iz hercegovine, sampion kako su ga najavili, mene zovu na crtu ja pun gas kroz raju pravac u box, spektakularno pravim okret za 380stepeni, zastitari galame, pavi BMW na crti vec....trgam farove masku da dam motoru jos vazduha, ventilator radi cijeo vrijeme, grijanje...dizem pritisak goriva, par turaza i pracenje ''boje'' gasova i krecem...
trazio sam vode na startu, zagrijao gume, bina se nije vidila od dima, mehanicar dobio napad epilepsije sav se trese, reko no frks no paniks gledaj sad...
stajem na crtu, 3000RPM drzim...ZUTO, drop the cluch, gume su uhvatile momentalno, inertno teziste otisalo jako brzo na zadnju osovinu, gas u pod, obrtomjer broji do 7000 saltanje je bilo za 2-3 kazaljke preko, gas cijelo vrijeme u podu cak i izmešu saltanja, grabim naprijed, na pola staze sam imao vec puno prednosti, usis od pritivnika se cuje u mom autu ali to niej bilo dovoljno, prikocio sam...sacekao, prikocio...protivnik je prisao dobro i tu sam ponovo poklopio gas u pod, obrtomjer je bio vec na 6000 u spici snage i uspio sam zadrzat mali razmak i prosao prvi sa 16.08....
sljedeca voznja lucky vinner...cekam da dvojica odvezu pa vozim finale, zagarantovano drugo mjesto, to je to reko....jos samo jedna pobjeda i nosim pehar kucim, imao sam receot za dobro vrijeme, nista nisam dirao...ALI... ova dvojica su probila klasu i ja sam automatski postao pobjednik !!
Nisam vjerovao sta se događa, doslovno, mehanicar vristi lupa po autu..haos!!
neopisiv događaj, nazvao sam zenu i jedva izgovorio da donosom Ivanu obecani pehar i prekinuo vezu, gotovo sam se rasplakao.
msm da je auto moigao odvesti 15.5 od sale ali sa tim nisam zadovoljan,jer znam da nesto ne stima, poradicu na tome, kad bude vremena.
Zelja je voziti 15 klasu, ne voziti nego uzeti.
Auto je u stanju na trci vagao 1350kg samnom.
Gume nazad 205/45 16'' hankook ventus