SoundLunatic je napisao(la):i da, cijena ovih zvucnika je mala maca.. pa ljudi slazu sisteme u auto koji ne sviraju glasno uopce, samo detaljno i kako treba, a kosta i po 20-30000€, a da ne pricam o kucnim sistemima po 50-100000€... pa postoje npr kablovi koji kostaju po 500-1000€ metar i to sam malo rekao... nema se tu sta raspravljat.. svaki ceif se placa..
SoundLunatic je napisao(la):i da, cijena ovih zvucnika je mala maca.. pa ljudi slazu sisteme u auto koji ne sviraju glasno uopce, samo detaljno i kako treba, a kosta i po 20-30000€, a da ne pricam o kucnim sistemima po 50-100000€... pa postoje npr kablovi koji kostaju po 500-1000€ metar i to sam malo rekao... nema se tu sta raspravljat.. svaki ceif se placa..
muha je napisao(la):folk je narod
turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrasnjim sagorjevanjem
turbofolk je gorenje naroda...
respect za seku ili cecu ali one nisu dorasle svojim glasovnim spossobnostima da budu interpretirane na bilo kakvom sistemu koji ima prefix " audiofilski"
zbog toga sto vecina slusa turbofolk u svojim glavama nema pojma o tome sta znaci audiofilija ili bilo kakvoj naprednoj tehnologiji , jer imaju u glavi TurboRupu hahhaha
e sad mozda Srdjan (SMchiptuning) moze napisati nesto vise o turbo rupama ali necemo dalje o tomu
Nego....
evo jedan interesantan dokumentarac o PRAVIM audiofilima, ovih 1500KM je smjesna cifra...
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs[/video]
kako kaze Diana Kral " Only the fools know what it means..."
SoundLunatic je napisao(la):pa SQ nema veze sa folkom kad u folku svira 5 instrumenata koji se nadmecu koji ce se glasnije cut.. na pravom koncertu npr svira bass gitara, klavir i sl u nekoj visoj glasnoci, ali iza u pozadini 5 puta tise svira 3 violine, i 5 dobrih treba tiho pjevuse za pjevacem, to naravno neces cut sa zvucnicima od 50km jer ce ti zvucnici samo odsvirat deranje ovih glasnih instrumenata.. blago laicki receno...
nermin suljagic je napisao(la):muha je napisao(la):folk je narod
turbo je sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motora sa unutrasnjim sagorjevanjem
turbofolk je gorenje naroda...
respect za seku ili cecu ali one nisu dorasle svojim glasovnim spossobnostima da budu interpretirane na bilo kakvom sistemu koji ima prefix " audiofilski"
zbog toga sto vecina slusa turbofolk u svojim glavama nema pojma o tome sta znaci audiofilija ili bilo kakvoj naprednoj tehnologiji , jer imaju u glavi TurboRupu hahhaha
e sad mozda Srdjan (SMchiptuning) moze napisati nesto vise o turbo rupama ali necemo dalje o tomu
Nego....
evo jedan interesantan dokumentarac o PRAVIM audiofilima, ovih 1500KM je smjesna cifra...
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs[/video]
kako kaze Diana Kral " Only the fools know what it means..."
muha,nije da mislim vec znam da se bolje razumijes u rad motora i stvarno respect za tvoje znanje iz te oblasti,ali sta je ovo? ja sam mislio da turbo ne ubrizgaje gorivo vec zrak, a da gorivo ubrizgaju neke druge stvari....
![]()
edoze je napisao(la):SoundLunatic je napisao(la):pa SQ nema veze sa folkom kad u folku svira 5 instrumenata koji se nadmecu koji ce se glasnije cut.. na pravom koncertu npr svira bass gitara, klavir i sl u nekoj visoj glasnoci, ali iza u pozadini 5 puta tise svira 3 violine, i 5 dobrih treba tiho pjevuse za pjevacem, to naravno neces cut sa zvucnicima od 50km jer ce ti zvucnici samo odsvirat deranje ovih glasnih instrumenata.. blago laicki receno...
cuj dobrih treba,nasmija me pravo:lol:
i u TF ne svira 5 instrumenata,sve klavijature odrade:lol:
"koncert",a samo pjevac i klavijaturista na sceni:lol: