Audi namjerava izraditi i sportski RS7

Audi namjerava izraditi i sportski RS7

MTR

Član
Prema pisanju nekih medija, Audi je pri kraju s razvojem modela A7 koji će premijeru imati na salonu automobila u Parizu, a u ponudi će biti i visoko-performansna izvedba RS7 s gotovo 600 KS.

Prema informacijama koje prenosi Autocar, Audi A7 Sportback pri kraju je razvoja i javnosti će biti premijerno predstavljen na ovogodišnjem salonu automobila u Parizu, koji se održava krajem rujna. Osim što će u ponudi biti široka paleta benzinskih i dizelskih motora, Audi će svakako kasnije na tržište lansirati i visoko-performansnu verziju RS7. Pretpostavlja se da će za pogon biti namijenjen 5,2-litarski V10 atmosferski benzinac snage 588 KS (433 kW) te uparen sa sedmerobrzinskim mjenjačem s dvostrukim kvačilom.

Audi Sportback koncept, na kojem je zasnovan serijski A7/RS7, predstavljen je na prošlogodišnjem salonu automobila u Detroitu. Proizvodni A7 već je više puta uhvaćen na testnim vožnjama, a ovog ljeta Audi bi mogao otkriti i prve službene fotografije i specifikacije luksuzne limuzine. Audi A7 će na tržištu konkurirati luksuznim automobilima kao što su Mercedes-Benz CLS, Porsche Panamera i Aston Martin Rapide.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/?action=view&current=Audi-Sportback-20.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/Audi-Sportback-20.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>

The Audi A7 Sportback isn't even on the market yet and already there's word afoot of a 580-horsepower RS version.

The four-door coupe/hatchback/thing, previewed in concept form at the 2009 Detroit Auto Show, is set to be unveiled in final production guise at the upcoming Paris salon in September. And when it does, reports suggest that it'll be capped by a top-of-the-line RS7 packing Ingolstadt's V10 engine, sans turbos, with 580 horses galloping through all four wheels, seven speeds and two clutches. Other engines will include six or eight cylinders, burning either gasoline or diesel.

The A7 is set to debut a new mid-size platform for Audi that's expected to underpin the next-generation A6 as well, but in a form targeted directly at the likes of the next Mercedes CLS, also tipped to debut in Paris.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/?action=view&current=Audi-Sportback-22.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/Audi-Sportback-22.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 
Top