Audi A6 '97god. ?!

Audi A6 '97god. ?!

pozdrav, zanimaju me isustva, savjeti, sve sto znate... o Audi A6 '97 god. koji razmisljam da kupim za nekih 11-12 000 KM
Slika

hvala ;)

p.s. 1.9 TDI oko 190 000 km

Legend
imam malo noviji od tog, 2002 god, karavan
2.5 tdi sa automatik mjenjacem/tiptronic..

auto je vrhunski, sto se tice putovanja, udobnosti, pa i performansi
samo ovaj 2.5tdi je strasno nezahvalan motor, jest da on ide, stvarno je pouzdan sto se tice preticanja, na auto putu takodje, medjutim 8.5 ti je ono minimalno koliko ce ti uzeti, kako god da ga vozis.. tako da bjezi od njega
1.9tdi je vec druga prica, samo se skontaj hoces li automatik ili manuelni mjenjac, jer ti je i to bitno, ja sam sa svojim imao problema i oko toga, a rijetko ko kod nas radi automatike..

Sretno u kupovini kako god..

i da.. jos da dodam :D
gledaj da uzmes taj auto sa sto je moguce manje elektronike, tipa parking senzora, el sibera, el sjedista i to.. jer to se kod mene cesto kvarilo, pogotovo parking senzori.. a cim jedan crkne ni jedan ne radi.. pogotovo oni naprijed, ostete ih kamencici..

Taj 1.9 TDi je dosta jeftiniji za odrzavanje i dosta izdrzljiviji od 2.5 V6 TDI motora, jedino sto je prilicno trom. Takodjer sumnjiva mi je malo ta kilometraza, naci A6 1.9TDI sa tim kilometrima (pravim) ti je lutrija prava....

Član
Da,onensoner je upravu,pazi na kilometre ,za 10-20km se to da provjeriti.

Takodje svidja mi se auto,ali za 11.000km ne mozes naci u urednom stanju,pogotovo ne sa tako malo km'

najbrzi_ocam je napisao(la):
hvala na odgovorima, gdje se inace moze provjerit ta kilomettraza i koja je procedura?

Pa jedino da odes u ovlasteni Audi/VW servis i na osnovu zadnjeg servisa i broja sasije oni provjere znaci datum zadnjeg servisa i koliko je kilometara imao tada. Ne znam jeli moguce samo ukljuciti na dijagnostiku i provjeriti, sumnjam da moze tako. Opet jedino ovlasteni servis ti moze reci istini, ali ako je mehanicki auto ispravan, bez ikakvih sitnih boljki kvarova, ako nije unutra poderan, izlizana sjedista i tako dalje. Nemoj da te puno brine kilometraza jer uz pravilno redovno odrzavanje moze preci 600-700000km bez problema. Bitno je da to vec nije odradio, ali da se to i golim okom vidjeti.

Član
super auto po svemu, nije skup za odrzavanje ( motor i automatska getriba extra) za razliku od 2.5 tdi.

Član
imam ti ja dobrog audija,drug prodaje
1998 godina,mislim
2,5 tdi sa 150KS nije quattro
od opreme ima sve sto pozelis

Super Moderator
zasto 1.9 motor uzimati u takvom autu
i zasto 97 godinu za 11000 - 12000KM kad se noviji nadje za te pare