Audi 80-gasi se ,variraju obrtaji na leru

Audi 80-gasi se ,variraju obrtaji na leru

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
e ovako , problem je sledeci:
U pitanju je Audi 80 , 1984 godiste , benzin , 1600 kubika , 55 kw , keihin karburator (26-30 DC), rucni cok/sauh , problem je poceo od neki dan kad se ugasio i nije htio da upali,svasta sam gledao i slucajno sam otvorio kuciste filtera zraka , i bilo je sta za vidjeti , uhvatilo se po poklopcu filtera bijela smjesa , ko kad pomjesa ulje i vodu u motoru kad ode dihtung glave motora , znaci ona bjela emulzija. filter je sav bio vlazan. to sam ocistio , i upalio je iz prve.
ali , maloprije opet ista stvar (tata jedva dosao sa posla) , kaze opet se gasi. pogledam ,ista stvar , opet ta bjela emulzija u filteru i ima podosta vlage/kondenzata, i na auspuh smrdi ziv benzin , znaci da i ne sagorjeva kako treba. ocistio sam filter, ali je jedva upalio. poslije malo turaze , pali ko sat.
da napomenem , kod jutarnjeg starta , tesko radi pod cokom/saugom , i motor se sav trese , i na auspuh izlazi crn dim koda je dizelas:D a rad motora je nesto ovako , tj na auspuhu se cuje ovako (du du du du) :lol:, i nepreostaje nista drugo nego vratiti/iskljuciti cok, ali se onda motor gasi cim pustim gas i to se desava dok se bar malo ne ugrije (otprilike na oko 65-70C). i jos da kazem , u crijevu (iberlaufu) sto ide sa dekla motora (poklopca ventila) do karburatora , to crijevo je isto puno te emulzije.
nadam se da ce neko znati u cemu je problem.

ah da , zaboravi reci , kad je hladan , nece da primi gas , tusi se i pocne se gasiti. i jos , kad postigne radnu temperaturu , povecaju mu se obrtaji na oko 1000/1200. tada stisnem kocnicu i malo pustim kvacilo , i onda se vrati na normalno , al ako stojim u koloni , poslije pola minuta opet skoce obrtaji.

nije valjda da niko nezna sta bi moglo biti ??????????? evo da kazem , juce smo tata i ja promjenili filter zraka , filer goriva , svjecice(stavljene Beru ultra X sa tri kraka), i AC pumpu , al opet isto,stim da malko bolje vuce al to traje dok ne postigne radnu temperaturu. kondenz u filteru se smanjio, skoro da ga i nema. ujutro bolje pali , al kad dostigne radnu temperaturu (negdje oko 85C) , pocne se gasiti i trzati , a potrosnja mu se povecala nenormalno. danas isao do sela i na 100 kilometara 20 litara benzina potrosio.
ljudi , upomoc , POMAGAJTE.

Svima se unaprijed zahvaljujem na odgovorima.

20 lit. na 100 km :icon_eek: pa toliko ni 2.2t ne trosi... nemoze toliko benzina sagoriti u komori, moze ga samo rasipati... provjeri karburator.. pokusaj ga ocistiti, nastelovati jer poznato je da karburatori nisu precizni u ubrizgavanju goriva... mozda se rastelovao i jos vise baca goriva nego sto je potrebno... on ti je 99% krivac ;)

znam ja sta ti je ;) kod mene je isti problem svaka 3 4 mjeseca
trosi boga oca , trokira hoce nece.
KARBURATOR moras nastelovati ali nemoj voziti nikome da ti ga na sluh stima, ima ona sprava koju gurnes dio nje u auspuh, i mjeri izduvne gasove i pomocu nje neka ti neko nastima.
I imas ljetno i zimsko stimanje. Dodaj me u raju pa cu ti objasniti.
A to bijelo ti je kondenz isto da si izdrkao :D baca kroz karburator.

PS :posalji mi na private ime i prezime na facebook-u pa te dodam i objasnim ti vise ;)
pozz

evo , i ovo je izgleda rijeseno , danas promjenjena AC pumpa i bobina , auto se preporodilo , ide ko lud , kuc kuc u drvo , da ga ne ureknem :lol:

JOCA_AMSTERDAM , ma isao sam bas na takvo stelovanje karburatora i od tada mi se pocelo desavati da se obrtaji sami od sebe povecaju na leru do nekih 1100/1200 obrt/min. Ali se poslije tog podesavanja potrosnja drasticno smanji. u ljetnom periodu nema nikakvih problema , izgleda da audi nevoli zimu nikako :icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.