Astra F grijanje???

Astra F grijanje???

molim za pomoc ako ima istu astru,radi se o astri F 97 god,1,6benzin 8v.Mislim da mi grijanje ne radi bas kako bi trebalo,upalim auto vozim se 20 minuta temperatura mi jedva odlijepila od nule,a i kad se konacno ugrije na 90 stepeni jedva da puse toplo.Zamijenio sam termostat,filter klime je ok.Kakvo je inace grijanje na tom autu ako neko ima da mi kaze,jer nemam nikog poznatog da ima isto.Ako je tako na svim astrama da ne trazim rijesenje uzalud.Unaprijed hvala svima!

Član
bez klime,93-a godina,extra grijanje
5-6 minuta ler-rada,i puse vruce
mada je kod mene ista situacija sa astrom g
kod druga koji nema klimu extra grijanje,kod mene nikako :lol:

edoze je napisao(la):
bez klime,93-a godina,extra grijanje
5-6 minuta ler-rada,i puse vruce
mada je kod mene ista situacija sa astrom g
kod druga koji nema klimu extra grijanje,kod mene nikako :lol:

ma evo danas zamijenio termostat,ugrije se motor,al unutra ne puse ni blizu kako bi trebalo,kazu da je vakuum ventil grijanja i da ne propusta vrucu vodu dovoljno u mali hladnjak,probat cu i to,ako ne mogne,hebat ga.

Član
da se nisu zacepile cijevi do malog hladnjeka,nepropustaju dovoljno vode,il mozda ozracit sistem,neznam dal to ide kod tebe,govorim sta se radi jbg haha jedne situacije grijenja slabo bila je u pitanju jetta 2 otkacio cijevi koje vode u mali hladnjak uzeo kompresor propuho i sve 5 :)

Član
ja isao u opel servis u zenici,kod aida,znaju opelasi ko je
kaze,eno moja ista,vozam sat vremena dok se fino ugrije xD
ista astra,isti motor,ima klimu isto

ima taj neki vakuum ventil,danas sam to probao izbaciti i spojiti direktno cijevi,ma grije perfektno,ali kad stavim taj vrag,onda nesto nece,do njega crijeva vrela,poslije njega tek malo topla.kontam potraziti taj ventil nov da kupim,ako ne bude to,onda cu ga prespojiti do ljeta,ne znam sta drugo da mu radim.inace opel kao auto mi se pokazao vise nego dobar,a to sam grijanjem...jbg ne moze sve:)

edo_benz je napisao(la):
spojis direktno i ajmo vozi :)
ma trudim se da ne budem klasicni bosnjo,daj mu samo nekih izmjena i prepravki,pokusat cu naci taj dio,ako ne bude ne preostaje mi nista drugo osim da to direktno spojim.

Početnik
edo_benz je napisao(la):
da se nisu zacepile cijevi do malog hladnjeka,nepropustaju dovoljno vode,il mozda ozracit sistem,neznam dal to ide kod tebe,govorim sta se radi jbg haha jedne situacije grijenja slabo bila je u pitanju jetta 2 otkacio cijevi koje vode u mali hladnjak uzeo kompresor propuho i sve 5 :)

potpisujem sto je kolega rekao,a vidi jos one rucice sto prebacuju na hladno/toplo mozda ne zatvori klapnu skroz:icon_biggrin: