ajmo stručnjaci da cujem (zvuk ko freza u pm)

ajmo stručnjaci da cujem (zvuk ko freza u pm)

Član
Pa bolje da stavi pravi KN original original original....... direkt na granu i dobice ljepsi zvuk nego sa tri auspuha.

Al pod original nije da pise na njemu nego da stvarno jeste. Cuo sam da ima u Tuzli u EDELEX-u ali nisam bio jos, ja imam al nebi skodila zamjena :)

Sad je taj protocni nazad i imam zvuk u P.M. :D Ali cu da vratim fabricki zadnji lonac ipak, jer mi je zvuk filtera 100 puta ljepsi nego ovaj na auspuhu.

N

nenad

Kod mene je Punto 1.2 pa da cujes kako rezi :D
Samo stavi kakav dobar protocni zadnji lonac i to je to, ne moras skidati katalizator i srednji lonac, vjeruj mi.

aha ee to sam htjeo cut,jbt,ima u brčkom klub pa ocu kod njih a ne mogu sramota sa ovim zvukom jbt,danke ljudovi na savjetima cim se skucka koja kuna eto odma i slika moje šerpe,sramota stavit slike dok jeos ne sredim kak spada,ee da vas jos pitam,za zatamljena stakla,koliko je i dali je uopste po zakonu dozvoljeno da se zadnja stakla zatamne,i mozel se preko grane sa tim

Član
Ti motori 1.2 16V imaju gori zemlja zvuk kad im se stavi pecurka (sportski filter). Samo njega stavi i vidjeces zvuka ima da reze k'o VR6 :icon_smile: . Ja sam burazu stavio na Clia 1.2 16V i zvuk je gori pogotovo kad dodje u veci broj obrtaja od 3000 RPM pa gore.. Isto tako stavljali smo na 1.2 16V brava isto zvuk je nenormalno dobar, i stavljali smo na punta 1.2 16V sporting isto tako je zvuk nenormalo dobar, a ja mislim da je kod tebe isti taj motor. Samo stavi sportski filter i imaces zvuk kao da imas 150 ks posusaj i stavi to neces se pokajati.Ti filteri nisu skupi od 25 do 45 km dodju univerzalni. Evo pogledaj video ovaj pa ces vidjeti zvuka samo sa sportskim filterom na 1.2 16V
Ovo su ti zvukovi samo sa filterom bez auspuha bez iceg samo stavljen sportski filter.

http://www.youtube.com/watch?v=b8SuUQAo6j4

http://www.youtube.com/watch?v=EWOfnG0ZTxk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=meW7ygA6bcE&feature=related

Član
Kazem ja filter, a ne kosta te nista samo filter stavidi pa ako ti se ne svidi ti onda radi i lonac.

Ali ce te ovo jeftinije doci a bices zadovoljan.

Ja sam upravo danas skinuo zadnji protocni lonac jer nisam mogao vise izdrzati kad brze vozim na duzu relaciju nista ne cujem drugo muziku pojacam toliko da se svo auto trese al opet bruji lonac ko da sam na trkama pogotovo je zaj*an auto put gdje se duze vrijeme drze visi obrtaji tako da sam odlucio da vratim fabriku.

Sad jeste neobicno ko da sam kupio elektricni automobil al je voziti ljepse mnogo.

Bolje ti nabaci neke dobre felgei gume pa u tom klubu niko nece slusat zvuk nego ce gledat u tockove :) ako radi toga hoces da ugradjujes a ako planiras zavrnut kakvu turbinu onda radi lonac.

Ili ako ippak hoces lonac onda trazi original remus za tvoje auto pa ga zavrni a svoj spakuj negdje nek stoji. tako da mozes uvjek kad pozelis da odvrnes taj a zavrnes onaj. remuci imaju fin zvuk iako nisu protocni ko ovi jap kinez style no name lonci. A i ti kinez jap ovo ono kostaju po stotinjak markica. Moj ti je savjet da malo se strpis i trazis kvalitet i brand name kao sto je recimo remus. Ali opet ponavljam prvo probaj sa KN filterom, otidji do tuzle u EDELEX pa se raspitaj cuo sam tamo da su dobili originale, a kopije nemoj uzimati jer ce ti propustat prasinu pa ces da zaj... motor.

I taj KN original moras povremeno oprati dobro i naspricati uljem iznutra sa spricom za pranje prozora da ne bi sta propustio u motor.

A da te ne prepadam ako malo vise divljas sa autom koliko se moze sa tim, ako stavis protocni lonac i pogotovo ako skines katalizator i srednji mozes lako da ostetis izduvne ventile recimo. Ali ne mora tbiti to te samo prepadam malo :icon_biggrin:

Član
menjic je napisao(la):
Kazem ja filter, a ne kosta te nista samo filter stavidi pa ako ti se ne svidi ti onda radi i lonac.

Ali ce te ovo jeftinije doci a bices zadovoljan.

Ja sam upravo danas skinuo zadnji protocni lonac jer nisam mogao vise izdrzati kad brze vozim na duzu relaciju nista ne cujem drugo muziku pojacam toliko da se svo auto trese al opet bruji lonac ko da sam na trkama pogotovo je zaj*an auto put gdje se duze vrijeme drze visi obrtaji tako da sam odlucio da vratim fabriku.

Sad jeste neobicno ko da sam kupio elektricni automobil al je voziti ljepse mnogo.

Bolje ti nabaci neke dobre felgei gume pa u tom klubu niko nece slusat zvuk nego ce gledat u tockove :) ako radi toga hoces da ugradjujes a ako planiras zavrnut kakvu turbinu onda radi lonac.

Ili ako ippak hoces lonac onda trazi original remus za tvoje auto pa ga zavrni a svoj spakuj negdje nek stoji. tako da mozes uvjek kad pozelis da odvrnes taj a zavrnes onaj. remuci imaju fin zvuk iako nisu protocni ko ovi jap kinez style no name lonci. A i ti kinez jap ovo ono kostaju po stotinjak markica. Moj ti je savjet da malo se strpis i trazis kvalitet i brand name kao sto je recimo remus. Ali opet ponavljam prvo probaj sa KN filterom, otidji do tuzle u EDELEX pa se raspitaj cuo sam tamo da su dobili originale, a kopije nemoj uzimati jer ce ti propustat prasinu pa ces da zaj... motor.

I taj KN original moras povremeno oprati dobro i naspricati uljem iznutra sa spricom za pranje prozora da ne bi sta propustio u motor.

A da te ne prepadam ako malo vise divljas sa autom koliko se moze sa tim, ako stavis protocni lonac i pogotovo ako skines katalizator i srednji mozes lako da ostetis izduvne ventile recimo. Ali ne mora tbiti to te samo prepadam malo :icon_biggrin:

izvinjavam se za off, gdje dodje taj EDELEX

Član
Neso, komsija, ja cu ti reci gdje ces to uraditi kako treba za pristojne pare, ko ce ti to zavariti, samo ti nabavi lonac, ili cak mozes i njih da pitas sta bi ti bilo najbolje... ja ne znam, mada oni japanski lonci su na svim autima dobri, po Bg-u ih stavljaju na sva auta :icon_smile:

Član
A ti iz tuzle i ne znas za edelex :)

Kad ulazis u grad sa strane petlje ili kad ides iz Doboja tamo onaj euro herc imas semafor pa skrenes desno prema zaobilaznici i cim skrenes 100 metara gledaj sa desne strane i ne mozes profulat nikako.

SašaCRX je napisao(la):
Neso, komsija, ja cu ti reci gdje ces to uraditi kako treba za pristojne pare, ko ce ti to zavariti, samo ti nabavi lonac, ili cak mozes i njih da pitas sta bi ti bilo najbolje... ja ne znam, mada oni japanski lonci su na svim autima dobri, po Bg-u ih stavljaju na sva auta :icon_smile:

Jaskinuo sa CRX-a zvuk je super dobar al previse mi je bilo :) sacu da se sunjam po gradu da na semaforu gledam jel mi se ugasilo auto :)

Član
menjic je napisao(la):

Kad ulazis u grad sa strane petlje ili kad ides iz Doboja tamo onaj euro herc imas semafor pa skrenes desno prema zaobilaznici i cim skrenes 100 metara gledaj sa desne strane i ne mozes profulat nikako.

SašaCRX je napisao(la):

Jaskinuo sa CRX-a zvuk je super dobar al previse mi je bilo :) sacu da se sunjam po gradu da na semaforu gledam jel mi se ugasilo auto :)

hehehe, ja ne znam ni koji je lonac kod mene :)) ali znam da je kao formula :cool::cool:;)

Član
menjic je napisao(la):

SašaCRX je napisao(la):

druze, slabo ti to meni objasni hehe:lol:, de malo detaljnije:icon_smile:

N

nenad

Edelex je dole na Ircu izmedju Ariona i skretanja za TVTK, na desnoj strani u onoj staroj zgradi.

http://www.edelex.ba/web/index.php?option=com_content&view=article&id=5&Itemid=5

Član
A kako slabo ja nisam iz TZ doduse, al kazem ides iz pravca Doboja, Lukavca u Tuzlu i kad dodjes do prvog semafora gdje se skrece prema zaobilaznici desno ides jos sto pedeset metara i stanes i gledas desno :)

Al evo objasnio je Nenad, mada meni kad bi ovako rekao posto nisam iz tuzle meni bi se pojavilo jedno 6 upitnika nad glavom :)

Ali da ne skrecemo mnogo, moze li neko da potvrdi imaju li oni originalne KN filtere ja sam cuo da imaju al uvjek dodjem vikendom u tuzlu pa ne mogu nikako da stignem donjih u radno vrijeme.

nista rijesen prob stavljam sport filter radi zvuka,a nabacim samo nastavak za zadnji lonac radi izgleda stavim alu felne i kapak,posle cu ubacit onaj dvd kur.. sa ekranom,zvucnike pojacalo,i bog da me vidi,cim uradim filter stavljam rezultate