update

.
ulje mobil 3000 x1 5w-40 i prije je bilo isto ulje. oko 12000 pocrnilo je dosta a i vozilo se u svim rezimima na papiru je smedje ili kako se kaze nemam pojma. vjerovatno je moglo jos 3000 hiljade . malo ga je potrosio bas sam se iznenadio 1/4 samo

auto ne cadi nista ni jednom rezimu voznje kad ce pocet ko zna

hladan se ne gazi kad se gazi odmah se ne gasi .
filter zaraka.
filter ulja.
filter goriva nisam diro valjda moze izdrzat 20 hiljada .
ciscenje mafa abro contact cleanerom naso 2,90 boca moro kupit jednom sam gledo bio 8.5 KM.
konto sam probati u ovom motoru cera tec liqui moly i liqui moly ulje za koje mislim da je malo bolje od mobila ali malo me cijena zeznu a na ovo sam dobio popust 10% tako da u totalu prodo sam se za 50 % jeftnije

.
Mozda sam trebo preventivno cera tec nasut probo sam ga u par auta rezuletati su vidljivi a bilo je i razloga da se sipa ovaj 1.8t nema simptome za cera tec
zamjenio bosch sijalu ubacio wurth nisam ni znao da prave sijalice (vizuelno sijalica extra izgleda ) cijena poprilicno visoka kao i za osram original ali nije imalo a meni trebalo. osjetno jace svijetli sad mi zao sto nisam uzeo dvije ali drugi put .
.imam i 1 problem mali ako neko zna nek se javi kad upalim duga svjetla ne pale se odmah nego prodje koja sekunda pa se upali a nekad odmah pali od 3 paljenja 2 kasne jedno radi kako treba da li ima neko ideju kako to sanirati.