80 km/h počinje tresti volan.

80 km/h počinje tresti volan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Balansiraj druže rezervni točak i propisno ga napumpaj...možda je do njega.
Čudi me kako se ovoga niko nije ranije sjetio...

Član
Kenno je napisao(la):

jel bi ovo trebalo da bude smijesno??????

I kod mene je treslo od 80km/h pa na dalje,i znam da mi fali jedan onaj centralni prsten na felgi,svaki dan se zalijecem da odem do tokara da mi to napravi i slucajno provjerim pritisak veceras i na sva cetiri tocka mi bio 1.6bara i dignem na 2.0bara i sad se ne cuje(samo sam do 120km/h probao)...

Član
Kenno je napisao(la):
xzone je napisao(la):
Kenno je napisao(la):

jel bi ovo trebalo da bude smijesno??????

Da, smiješno kao i većina ostalih komentara u ovoj temi....smile on;)

Stvarno i mene čude neki komentari ovdje. Kakve gume i balansiranje, kad nedostaju prstenovi. To je problem 100%.

Član
moze da bude i do glavcine , recimo kod amidže mi audi trese preko 100 al kad koci onda stvarno imam osjecaj da ce nesto da otpane ispod auta problem u glavcinama , msm svi da znate sta je glavcina :D

Član
Ne znam i kod mene nesto u zadnje vrijeme trese na oko 90-100. Garant je do tigrovi zimulja ili oni truli felgi :D

Član
s.edin je napisao(la):
mirza_mali je napisao(la):
Sam si naveo da nemas piksne tj nenasjeda centralna rupa pravo i tu ti je problem odes kod tokara napravi ti on prstenove od AL 5 Km po komadu i bit ce ti ok jer nema sile da ti mozes je centrirati sarafima da bude kao kad nasjedne sa prstenom ;)

ima i to, i to si upravu. moj vulkanizer (koji se isto nemoze načuditi tome svemu s obzirom na felge i gume) mi je to isto reko, kad ih je balansiro samo je na jednoj 5grama balans. i on isto kaze da su trebali biti prstenovi odnosno piksne od neke tvrde plastike, tako da kad stavljas felgu nemoras centrirat nista, nego samo zavrni. rupa na felgi je veća .

edo_benz je napisao(la):
felge balansiraj ;)

balansiro 10 puta i nista, isto.

Ovdje si sam sebi dao odgovor... samo ti to još nisi skontao... igraš se sa glavom :123:

Član
s.edin je napisao(la):
Bekir_SA je napisao(la):
s.edin je napisao(la):
mirza_mali je napisao(la):
Sam si naveo da nemas piksne tj nenasjeda centralna rupa pravo i tu ti je problem odes kod tokara napravi ti on prstenove od AL 5 Km po komadu i bit ce ti ok jer nema sile da ti mozes je centrirati sarafima da bude kao kad nasjedne sa prstenom ;)

ima i to, i to si upravu. moj vulkanizer (koji se isto nemoze načuditi tome svemu s obzirom na felge i gume) mi je to isto reko, kad ih je balansiro samo je na jednoj 5grama balans. i on isto kaze da su trebali biti prstenovi odnosno piksne od neke tvrde plastike, tako da kad stavljas felgu nemoras centrirat nista, nego samo zavrni. rupa na felgi je veća .

edo_benz je napisao(la):
felge balansiraj ;)

balansiro 10 puta i nista, isto.

Ovdje si sam sebi dao odgovor... samo ti to još nisi skontao... igraš se sa glavom :123:

Ti razligu, ok?;);)

Stvarno čudan komentar. Dobro ti čovjek kaže da je vožnja sa tim felgama bez prstenova opasna po život.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.