80 km/h počinje tresti volan.

80 km/h počinje tresti volan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Da li je do felgi, ili do guma, ili do neodgovarajućih šarafa, ili su diskovi krivi???????? nemam pojma. inace felge su aluminijske 15- ske.

Član
BMW 316i 90god je napisao(la):
Krajnica mozda, imal lufta osjetis li na volanu

nema lufta nigdje, bas nigdje. gume su dobre, mislim imaju šare ali na 80 počinje, na 90 zaplet, na 100 otkida.. i nisam ni smio vise

Član
Imao slican problem, uzrok su bile gume. Gume su bile na oko u perfektnom stanju, skroz malo se vozilo na njima, medjutim ispostavilo se da nisu trosene ravnomjerno (radilo se o zimskim gumama koje su veoma kratko vozene ljeti) sto je i bio uzrok tresenju auta. Stavio druge gume i rijesio problem.

Član
Posudi od nekog tockove i isprobaj,i znaces je li do guma ili ne,ako nije trazi dalje,ovako su sve nagadjanja :cool:

Član
Brane984 je napisao(la):
Posudi od nekog tockove i isprobaj,i znaces je li do guma ili ne,ako nije trazi dalje,ovako su sve nagadjanja :cool:

stavio neki dan 14-ke m/s i otiso malo se provozat, ma na 130 pustim volan ide kao po loju. a morat cu namontirati neke druge 15 gume na felge i probat, jedino mni je to ostalo. one su sve 4 iste, probo sam mijenjati prednje zadnje i isto bude sve. sarafi su oni obični, na felgama fali i piksna koja odgovara na disk, pa je malo teze zavrnuti felgu bjezi, pa se pitam da ne zavrnem ukoso felgu pa trese, mada sumnjam

Ma gume brate i kod mene je bilo ides 80 pocimlje se treskati cim malo volan dirnes, ako ide pravac onda tamo tek negdje oko 90 se trese... ali ja sam mjesec-dva pod tim vozio ides do 70Km/h i ok :lol:

Član
zadnja-kocnica je napisao(la):
Ma gume brate i kod mene je bilo ides 80 pocimlje se treskati cim malo volan dirnes, ako ide pravac onda tamo tek negdje oko 90 se trese... ali ja sam mjesec-dva pod tim vozio ides do 70Km/h i ok :lol:

jeste drug na 90 je najgore. trese se lijevo desno po centimetar znas kako smeta. da je to ja bih bio pre prezadovoljan. dvije gume su jedno 100 km polovne, al odsad prvo probat pa platit. 195/45/15

tvrdoglavi je napisao(la):
kod mene je bilo do guma,kvrge su iskocile na njima :icon_sad:

ma kakve kvrge, nema toga. gume su na oko ekstra. Marka je NANKANG. 195/45/15 pise na njima supersport, ekstra sara i sve ali et...

Sam si naveo da nemas piksne tj nenasjeda centralna rupa pravo i tu ti je problem odes kod tokara napravi ti on prstenove od AL 5 Km po komadu i bit ce ti ok jer nema sile da ti mozes je centrirati sarafima da bude kao kad nasjedne sa prstenom ;)

Član
mirza_mali je napisao(la):
Sam si naveo da nemas piksne tj nenasjeda centralna rupa pravo i tu ti je problem odes kod tokara napravi ti on prstenove od AL 5 Km po komadu i bit ce ti ok jer nema sile da ti mozes je centrirati sarafima da bude kao kad nasjedne sa prstenom ;)

ima i to, i to si upravu. moj vulkanizer (koji se isto nemoze načuditi tome svemu s obzirom na felge i gume) mi je to isto reko, kad ih je balansiro samo je na jednoj 5grama balans. i on isto kaze da su trebali biti prstenovi odnosno piksne od neke tvrde plastike, tako da kad stavljas felgu nemoras centrirat nista, nego samo zavrni. rupa na felgi je veća .

edo_benz je napisao(la):
felge balansiraj ;)

balansiro 10 puta i nista, isto.

Član
meni se desilo bilo isto..samo sto se meni bio odavio glavni saraf u sredini diska :cool:..mada mi i sada malo vuce u stranu al ise moze :icon_biggrin:

Član
Skrabo je napisao(la):
meni se desilo bilo isto..samo sto se meni bio odavio glavni saraf u sredini diska :cool:..mada mi i sada malo vuce u stranu al ise moze :icon_biggrin:

a znam na sta mislis. onaj veliki šaraf sto drzi disk. 24- rka ja mislim. ma nije to, nema sanse.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.