VR6 vidim da pises na forumu SRCS-a, tamo si dobio prijedlog od silverstara koji je najbolje da razmotrite.
a ovdje mi je malo prica smjesna. svi bi htjeli da se nekako proizvedu klasu u kojima svi imaju sanse, te stalno price kako motori slice kubikaze ne proizvode iste performanse. to je nemoguce. i koga briga sto je GSI brzi od GTI-a. to je problem GTI-a. vecom investicijom novca u taj motor recimo se moze napraviti da dere GSI-a, naravno. ali to izgleda i jeste takmicenje od 1KM pa bi svatko htjeo onda da ima sanse. normalno je da ce oni koji su investirali 10000+KM u motor derati one koji ne znaju ni servisirati serijski motor.
utrka se osvaja dugim, kvalitetnim i detaljnim radom i pripremom. trkanje je samo zadnji cin koji treba biti samo potvrda. u tome po meni i jeste ljepota utrke po kubikazi - tko je bolje pripremio auto za tu klasu. trud, znanje, i novac.
da se barem nekako ublaze te razlike (pa da eto bude zanimljivije), NE-MOŽETE ostati na 4 klase za benzinske motore, 5 je minimalno!
kriv mi je stav "Nurija je sigurno najbrzi pa hajmo smisliti klasu da ga maknemo sto dalje od sebe". tu se nitko ne trudi sloziti auto da ga pobjedi nego svi bi isli linijom manjega otpora.
isto tako mi je (pre)smjesno da je samo jedna klasa za dizel motore.
treba ih vise, barem dvije. ili i vise. da bi to na nesto licilo. pa nije isti stari dizel motor kao neki novi TDI koji se da dobro nafrizirati

a sto se tog Nurije tice, on ce pobjediti trkao se sa golfom 1.6D ili sa bilo kojim novim TDI-em. jer je najvise investirao i pripremao. to je sasvim normalno