Skuter nece da kresne ni za zivu glavu

Skuter nece da kresne ni za zivu glavu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozdrav drustvo..danas bio kod rodice..i kaze nece da joj motor upali..reko sacu ja to nabrzaka upalit..neberi brigu..ja upalim kontak nece ni svjetla ni el.paljenje ..kao da nema struje..ajde nista..ja na kurblu jedno 5 puta nece ...ja kontam svjecica se zaprljala..skinem ja nju ..kad ono sva crna..ocistim ja nju ..fino stavim je zakurblam ..ima varnice..vratim ja nju ..nece opet..pa zacepim dovod zraka da probam nece opet..pogledam je li prljav onaj za gorivo ..skinem ..ide gorivo..otvorim karburator..unutra izgleda ko suh..naspem malo benzina..i zatvorim..krenem da palim..pocne ko kapca da vergla..al nista..onda sam skino sve sa karburatorom..nasuo malo benzina direkt do svjecice..al nece...vidim prazan akumulator..donesem onaj 45 ampera..spojim ih ..al opet nece mrtav hladan..do cega bi mu moglo bit..a moj motor kreshe odma..i poslje mjesec dana lezanja ..

Član
radilo sve ..i parkiran u garazu..i onda je tetak pokusavo palit..i bilo je svjetla..a sad dalje ..nece nista

Taaky je napisao(la):
isti moj motor ..lifan lf50 qt 8d ..nece nikako da kresne..ko pocne malo al nista

Mozda glupo al cuj sta se meni desilo! Isto tako doslo mi par dana bilo gubio struju, ja dam kontakt on nista, al na kurblu je htjeo, al kad sam otisao majstoru evo sta je uradio! Testira covjek akumulator i ispravan. Odem ja nista! Gledao on i nista, prije toga mi sijalice malo treperile nekada, ja odem njemu opet, i zamijenimo sijalice u farovima i sve normala! Kaze covjek nije mogao vjerovati da su mu sijalice u farovima pravile spoj haha! I nikada vise motor nije gubio struju! Dole kod akumulatora imas kod +/- isto neke zice, dva limica na krajevima spojena na nesto kao sijalica sta ja znam, vidi da to nije riknulo, spoji lim na lim direktno i izoliraj i pokusaj dat kontakt vidi imal struje!

Taaky je napisao(la):
gledo sam i tu sijalicu dole na + ..onda je citava isto..nista joj..

Izvadi je i spoji lim na lim direktno i izoliraj trakom i probaj, mora proraditi motor ako je akumulator ispravan! Ako nista, pregledaj malo kablove vidi da li je negdje zasjeceno sta il slicno, jbg-a imas svakakvih dusmana danas!

Član
porbacu to..a akumulator je skroz prazan..uzet je pred kraj ljeta nov..i sad je skroz prazan..nema u njemu ni kapi struje..punjenje pa onda probat

Član
Postoji mogucnost zaprljanog goriva, istresi to gorivo naspi drugo gorivo, kazes karburator si gledao, i gorivo dolazi, jel plovak uredno zatvara ? Jesi gledao plovak, jel iglica otvara dovod goriva? Ako je sve ok sa karburatorom, kazes pokusao si dozirati direktno u cilindar gorivo i nista, a malo se ko javio? Tu svjecicu sto si cistio baci, kupi drugu novu i doziraj ga malo, jako malo spricom u cilindar i onda verglaj na kurblu. Ako opet ne htjedne napuni taj aku na dobrom ispravljacu, ubaci u motor i skini kapicu sa svjecice, pa ju prisloni u cilindar, i vidi jel ima konstatnu struju, ili nekad baci, pa opet, ne.... Itd.... Jer nema sta otic od lezanja, ako je normalno radio prije nego je ostavljen...

Član
posto kaze da je da je lezo na se nije vozo i da se nada upaliti znaci nije se motor zazj*o kupi novu svjecicu i pregledaj sve kablove .

Legend
prije nego sto je zadnji put vozila motor,jel osjecala bilo kakve promnjene u radu,jel motor slabije vukao,ili teze palio bilo sta...
moze biti da je imao slab napon struje pa nije punio aku,pa je polakorikavo,moze biti da je bobina,platine ili kratak spoj,uglavnom do struje je najvjerovatnije...
probaj staviti svjecicu sa svog motora koja znas da radi,pa probaj onda mozda je cak i do nje bez obzira sto baca varnicu,mozda je ta varnica slaba i nije dovoljna da upali mjesavinu;)

Član
kazem..jedno mjesec prije ostavke motora..smanjen je stangas.i motor je puno slabije isao..svjecica skroz ociscena..a kad pocnem da palim na kurblu..dolazi struja vidim..jer mi se pocne penjat kazaljka od goriva...al nema snage da ga upali...

Član
Taaky je napisao(la):
kazem..jedno mjesec prije ostavke motora..smanjen je stangas.i motor je puno slabije isao..svjecica skroz ociscena..a kad pocnem da palim na kurblu..dolazi struja vidim..jer mi se pocne penjat kazaljka od goriva...al nema snage da ga upali...
Smanjen stangas,a motor slabo isao, pa mora ici slabo ako je stangas smanjen previse i tusi ga, a moguce je da nije tu vrisnula karika.... Kada skines svjecicu stavi prst i vidi ima li to kakve kompresije u clilindru... A kakve veze ima kazaljka od goriva sa svjecicom i strujom na svjecici? I poslusaj me, mani se ciscenja svjeice, kupi drugu pa pokusaj, 3-4km je svjecica jbte...

Član
nekazem nista za kazaljku goriva..ona se pali samo kad ima struje ..kao i ostatak. ja dam kontak.i motor moze da pali..al nema struje ni za svjetla ni za gorivo nista...i kad pocnem da palim kazaljka se pocne dizat..kolko ima goriva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.