pug 206 servis-tuzla

pug 206 servis-tuzla

Član
Ako moze pomoc clanova iz tuzle, htio bi da kupim peugeota 206 i potrebno mi je da ga odvedem da ga pregledaju komplet(kilometraza i sve ostalo)..zvao sam blok servis, ali mi traze 72KM+PDV sto mi je nekako puno..zna li neko neki pouzdaniji gdje bi mogao povoljnije proci :icon_question: :icon_question:

Član
ovako, kilometrazu ti nemoze niko provjeriti ako je vracana u slucaju da je neko pocetnik pa je ostavio tragove..
50km ti je pregled i dijagnostika u ASD mada nemaju original peugeot dijagnostiku, u tih 50km je pregled podvozja i dijagnostika.
Kod Pavic-a(zastupnik Citroena) je isto 50Km koliko se sjecam dijagnostika i pregled..
Imas i Francuza, za kojeg neznam da li ima dijagnostiku.. ali evo ja cu ti napisat brojeve tel nazovi da znas 100% sta je i kako, stim da kod ova prva dva vjerovatno se moras naruciti..
ASD Unitrade 035396001
Pavic 035/384-291
Francuz 035/312-810

Sa ASD i Francuz imam pozitivna iskustva, kod Pavica nisam isao al cuo sam sve Ok

Član
ok hvala, ali bi trebao sutra ujutro ici gledati pa sumnjam da bi se uspio naruciti..a zasto je ovaj blok ovako skup ili muljaju :icon_question:

Član
francuz ce te vjerovatno primiti bez najave, za ostale moras pitat..blok zstupnik preugeota i u to ime deracina, al bezobrazna deracina..

Član
Niđe veze, ja platio pregled u Bloku u Sarajevu 27 maraka. Nazovi ti Sarajevo pa vidi u čemu je fazon, to je ista firma, možda levate raju.

Član
Kakvih 72 KM?
Ja sam u Oktobru bio kod njih, i platio cini mi se 52 KM, ne mogu da vjerujem da su podigli cijenu...
Inace sto se tice pregleda to urade kako i treba, meni su pregledali sve, i to je trajalo nesto malo manje od 2 sata...

Član
ispadne sa pdv-om 85KM ne kontam kako je toliko moglo poskupiti..provjerit cu sutra koliko je u Sa :icon_confused:

Nemoj u Morenjackica (Pezo servis) u TZ ici, duplo su skuplji u svemu od konkurencije.

Ja idem kod Pavica (citroen servis u mramoru, kad se prodje Interex) duplo jeftiniji, a isto original djelovi.

Evo jedan primjer, za veliki servis Pezo TZ trazio 700KM (morenjackic), odem u SArajevo, u pezo servis isto ovlasteni (Dedovic) i urade mi isto za 370KM, original djelovi, garancija... I tako je i sa svime ostalim, Morenjackic moze jednom preveslat nekoga, ali dva puta nece, duplo su skuplji u svemu. Cini mi se da jedino firme servisiraju kod njih, obicni ljudi se mogu jednom opeci kod njih.

Meni ruckica za zmigavac otisla, morenjackic trazi 750Km za set ruckica, u Pavicu 350! original oba. itd.....

Legend
peugeot206 je napisao(la):
Nemoj u Morenjackica (Pezo servis) u TZ ici, duplo su skuplji u svemu od konkurencije.

Ja idem kod Pavica (citroen servis u mramoru, kad se prodje Interex) duplo jeftiniji, a isto original djelovi.

Evo jedan primjer, za veliki servis Pezo TZ trazio 700KM (morenjackic), odem u SArajevo, u pezo servis isto ovlasteni (Dedovic) i urade mi isto za 370KM, original djelovi, garancija... I tako je i sa svime ostalim, Morenjackic moze jednom preveslat nekoga, ali dva puta nece, duplo su skuplji u svemu. Cini mi se da jedino firme servisiraju kod njih, obicni ljudi se mogu jednom opeci kod njih.

Meni ruckica za zmigavac otisla, morenjackic trazi 750Km za set ruckica, u Pavicu 350! original oba. itd.....

Druze nije riko vise vlasnik pezoa, sad je preuzela ta blok grupacija iz sarajeva. ;)

Tih 50 70 KM ti moze spast 5 do 6 hiljada KM koliko je vec taj pezo para. Kad se kola pregledaju kazes covjeku idemo na pregled ako je sve ok sa autom ja platim ako nesto nije OK na autu ti platis pregled, ako te odbije, to auto nije za tebe. Matematika jednostavna. ;)

Član
daki je napisao(la):
peugeot206 je napisao(la):

Druze nije riko vise vlasnik pezoa, sad je preuzela ta blok grupacija iz sarajeva. ;)

Tih 50 70 KM ti moze spast 5 do 6 hiljada KM koliko je vec taj pezo para. Kad se kola pregledaju kazes covjeku idemo na pregled ako je sve ok sa autom ja platim ako nesto nije OK na autu ti platis pregled, ako te odbije, to auto nije za tebe. Matematika jednostavna. ;)

zeznuo sam se, isao sam u blok platio sam servis 70 km + gorivo do tuzle..a auto je bilo povoljno ali je u jako losem stanju,udaran,farban citav, airbegovi izletili(2) i jos dosta ima ulaganja..tako da sam odustao od njega..vise srece ce biti dr. put..a o ovom se autu radi ako neko bude kupovao da pripazi i ne zaleti se!! :icon_cry: jos je i teretnjak !!

http://www.pik.ba/artikal/2255501/peugeot-206-1-4-hdi-tek-registrovan/