Pilot gljiva - jel cemu to ?

Pilot gljiva - jel cemu to ?

Član
Kontam uzet Pilot gljivu za zafrkancije, ali sam skeptican sa ovim low budget filterima jer navedeni kosta 23KM. Obicno sta je jeftino ne moze da valja. Pa da vas pitam jeli tko imao duze vrijeme to na autu, koja mu je moc filtriranja jer ne bi zbog zajebancije da mi srkne prasine i sta ti ga ja znam u usisnu... NAveden aj eza benza ocito jer je pocepljen sprijeda, ima na oko ko biva kvalitetan filter i preko zicanu mrezicu...dimenzije odokativno su kao 15-ak cm na donjem sirem dijelu i visine jedno 18cm tak nesto... motor 1.4 mpi 8 ventila ;)

Član
Kod mene haver imao takvu na fabiji na istom motoru. Nije mu stvarala probleme a na malo visim obrtajima je imao i fin zvuk (onoliko koliko je to moguce sa tim motorom:lol:)

Član
danas sam drzao takav filter u ruci, crvene boje, preko kao neka mrezica, i onaj niklovani obruc na prednjem dijelu.. dijeluje mi fino i kvalitetno uradjen.. koristio je kolega na golfu, nije imao problema.. mada sam cuo prica da su pojedinci imali problema sa aftermarket filterima, kao trebalo bi mapirati vozilo itd..

Član
imao sam, neki iz fisa bio, lafo carbon fazon i to :lol: meni je znao jedino u leru malo vise da varira neko sa stockom. Zvuk se dobio, ali previse, furao sedmicu i skinuo... jer u petoj vozim 80,90km h, bilo preglasno... a gasanje druga, treca do kraja da ne govorim, bas radi furke bilo, budio komsiluk sa njim i jos glasnijim loncem nazad sto je bio... isfuralo najvise radi toga sto je bilo, pas koji laje ne ujeda, tj grmi auto al nece meda :D

Član
Stavio gljivu ja prezadovoljan, ne cuje se nikako sve do blokade ako lagano doziras gas kao u normalnoj voznji, ali ako ubrzavas i samo zaljepis papucicu gasa do poda pocne rezat odmah sa 2 500 okretaja...sto znaci drugim rijecima da se cuje samo onda kad ja hocu, inace se motor glasa sasvim serijskim zvukom ako ne gledamo zadnji protocni...moram samo sad napraviti neke "normalne" nosace gljive, jer sam privremeno spetljao vezicama da mi ne leta po motoru jer sam ga skacio na felxi plasticnu cijev...zvuk se lijepo cuje da "rezi" ajmo rec' tako, ali nije bucan papanski...sa dignutim prozorima jedva ga u pozadini cujes...valja ga drzat malo preko ljeta pa bataliti i cim kraj 8-og mjeseca vratiti novi serijski u kutiju i nema brige :cool:

Za 21 marku uglavnom ocjena je 9/10, ne racunajuci samu kvalitetu filtriranja za koju vjerujem da sprijecava vece cestice prasine i to je to ;)

Član
tibor987 je napisao(la):
Stavio gljivu ja prezadovoljan, ne cuje se nikako sve do blokade ako lagano doziras gas kao u normalnoj voznji, ali ako ubrzavas i samo zaljepis papucicu gasa do poda pocne rezat odmah sa 2 500 okretaja...sto znaci drugim rijecima da se cuje samo onda kad ja hocu, inace se motor glasa sasvim serijskim zvukom ako ne gledamo zadnji protocni...moram samo sad napraviti neke "normalne" nosace gljive, jer sam privremeno spetljao vezicama da mi ne leta po motoru jer sam ga skacio na felxi plasticnu cijev...zvuk se lijepo cuje da "rezi" ajmo rec' tako, ali nije bucan papanski...sa dignutim prozorima jedva ga u pozadini cujes...valja ga drzat malo preko ljeta pa bataliti i cim kraj 8-og mjeseca vratiti novi serijski u kutiju i nema brige :cool:

Za 21 marku uglavnom ocjena je 9/10, ne racunajuci samu kvalitetu filtriranja za koju vjerujem da sprijecava vece cestice prasine i to je to ;)

e super drago mi je da si zadovoljan.. ko ce za k&n dati preko stoje...

Član
mokeBass je napisao(la):
tibor987 je napisao(la):

e super drago mi je da si zadovoljan.. ko ce za k&n dati preko stoje...

Ja bi prvi, jer sigurno da K&N ima mnogo kvalitetniji filter protiv sitnijih cestica, ali za moj motor ima samo panel filter. Ja sam gljivu stavio samo i iskljucivo zbog zvuka sto sam i postigao, ali nema sanse da bi je drzao neko duze vrijeme, ovo je cisto da me hir mine... ;)

Član
Mene vise interesuje kako se to odrazava na MAF jer on je muhanat na ne kvalitetne stvari, a pogotovo koji propusta sitnu prasinu pa ga bumbarduje cesticama i onda poludi i rikne ?

Član
i ja sam skeptican u vezi tih low budget filtera, ako ne znas sta ne valja znas sta je jeftino :icon_biggrin:

opet ti kupi kad si navalio pa prenesi utiske da se mi ne zaebemo eventualno :D:cool: