gti 16v

gti 16v

Član
kod druga se pojavio problem sa gti mk2..navodno kada usteka djek od sauga koji dodje na glavi do crijeva(od hladnjaka kabine),guta mu zivo gorivo bas puno trosi.a kada isteka radi na 2000rpm i ne moze ga nikako spustiti na normalu.pa ako ima ko sa istim problemo/rjesenjom da objavi savjet??pozz

Član
Ako se radi o 8V digifant motoru to je dzek koji ide na plavi davac, ako smo se razumili, 90% da je crko davac i daje procesoru pogresnu informaciju o smjesi, tj ubacuje vise goriva!

Član
ali kada malo razmislim..isti je princip..jedino da izvrne iz glave davac i uvrne drugi..

Član
a gdje dodje taj termo davac...a opet slucaj kod mene istekan skroz i nema djeka u instalaciji i normalno ide..ne znam na koje zice ni da skopcam djek..jer sada palim bez sauga..ovaj dzinn kralj vazda sa rjesenjima dolazi..hvala

33olg8o.jpg

Hvala...inace spavam sa 16v motorom:icon_smile:

Član
hvala puno..ako ko dodje do kolorizacije zica koje idu na ovaj termo davac valjao bi mi..pa da skopcam kako treba svvoju limuzinu napokon..a ovo ce drugu sigurno pomoci..ovaj forum je fkt extra kao i ljudi koji su uclanjeni..

russ25 je napisao(la):
hvala puno..ako ko dodje do kolorizacije zica koje idu na ovaj termo davac valjao bi mi..pa da skopcam kako treba svvoju limuzinu napokon..a ovo ce drugu sigurno pomoci..ovaj forum je fkt extra kao i ljudi koji su uclanjeni..

Probat cu iskopat komplet shemu instalacije za 16v...nadam se da ce ti pomoci...
Obavezno si to spoji...iznenadit ces se kad ti auto proradi kako treba...ima tu puno sitnica koje se nagomilavaju pa auto i ne ide a i ne trosi kako treba a svi krive k-jet...

Član
bravo..svi krive k-jet..a u biti svabo ga napravio prosto i perfektno..ako mognes naletiti shemu valjalo bi mi bas.onako motor sam generalno uradio i samo mi fali to da pokopcam od struje i ocekujem diferenciju u odnosu na sadasnju snjagu..motro mi je u super stanju,malo nabrijan..kada too sve sredim trebao bi da na valjcima ima 160KS..unapre hvala drug,ne ne treba mi davac drug ce naci to vec..PS.radi an otpadu:D

Evo ti shema za central electric 2...probaj naci koja je konekcija za termo davac.
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html

Član
hvala puno,mogu se nositi sa ovim...a drug vozika 16-ku sa osmjehom na licu..hvala jos jednom