Dali je istina???!!!

Dali je istina???!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Raja pomagajte,...Nacuo sam da i kod nas dolazi zakon o felama na autu, kao da prilikom registracije upisuju broj "tvornickih fela" u prometnu i te moras imati na autu, osim ako ne uradis atest na neke vece i slicno... Ono fakat me to zabrinulo, jos mi samo to treba, massa nekih silinih nigdjeveznih zakona, i bam jos mi samo taj treba... Jel tko nacuo slicnu informaciju, ili je pak to sirova istina... :icon_confused:

Član
Kod mene je tetak bio neki dan na tehnickom, iz Sarajeva, i govori cak su mi zapisivali i dimenzije guma. Izgleda da su ovo pravo poostrili. Za neke dalje informacije ne znam :icon_confused:

sUx

Član
ja sam bio na tehnickom nedavno kad sam registrovao i sasvim normalno kao i uvijek sto su gledali... samo eto sto su slikali auto nista posebno ,a o felgema i gumama nisu nista pisali

Član
Aaaaaa mame im se naj...m jos nam samo to treba...Pun k---- nekih zakona,nek rijesvaju prece stvari pa nek onda ogranicavaju dimenzije guma...

Član
ja o tome nista nisam cuo ali bas cu da provjerim ovo par dana...da vidim imal sta od toga..ali cisto sumnjam....

jer redovam pregled.. moze ti uzeti o obzir... pregled guma odnosno dubina share i pregled felgi...
ali da ti zabrani da imas vece felge..to mi nesto nikako ne ide:icon_rolleyes::icon_rolleyes:

a de mi reci dje ima u saobracajnoj da pise "DIMENZIJA GUMA" ??
sta ce onda pisati za traktore:traktor:

Član
Jaro nish ne znam tvrdi mi jaro koji radi na autopraonici da je gledao prometnu nekog lika, i daje vidio upisane dimenzije guma u prometnu...Gdje nemam blage, mozda neki novi tip prometnih, pa ima polje za to...Al ne znam....

Član
ErRoR je napisao(la):
Jaro nish ne znam tvrdi mi jaro koji radi na autopraonici da je gledao prometnu nekog lika, i daje vidio upisane dimenzije guma u prometnu...Gdje nemam blage, mozda neki novi tip prometnih, pa ima polje za to...Al ne znam....

ma to je ovaj reko ovo onaj ono nista od tog :cool:

Član
ja sam u petak bio na tehnickom,reggo auto,i pito me za dimenzije guma,reko nemam pojma idi pogledaj.radilo se o dzipu,kad bude pito za golfa reci cu mu 19" serijske,ko da on zna :D
kad sam radio osiguranje prvi put dva dana trazili model auta,da bi kasnije zovnuli i rekli e sorry kod nas katalog iz 99te,pa reko nije 2000ta pa da imas katalog iz 99te nego je 2007ma :)
ma cirkus
to i ako uvedu,moci ces imati sve felge na autu koje imaju atest,a sve novije imaju i neces nista morati atestirati nego samo priloziti papiric i idemo dalje.

na tehnickom dodje gleda pise 16" 205/50 reko to su ljetnje sta cu kad zimske manje stavim kaze nije problem nikakav samo imaju jednu rubriku dodatnu u onom listu sto popunjavaju pa stave reda radi podatke i o gumama ;)

Član
Ja sam pitao ciku iz tehnickog kad je dolazio da slika moje Auto zbog udesa za svoje felge i on kaze da nemaju jos kataloge kao sto ih u Njemackoj imaju gdje pise koje dimenzije felgi i guma na koje auto se smiju stavit. Tako da ne vjerujem da ce uskoro doci ali za dvije-tri godine sigurno hoce.

Član
e ovako ja sam za to da se svaki dio atestira da nestanu iz auta ovi jeftini pijacarski volani koji puknu pa te poderu ko budalu prilikom udesa , plasticarskih branika koji vise do po auta ( svaka cast kvalitetnim radovima ) i koji cesto otpadnu pa ugrozavaju druge sudionike prometa , da se nemoze registrirati auto sa pokidanim loncima koju bruje ko da airbus slijece a tamo ide 14 kmh i slicne stvari
a sta se tice felga naravno da je bolje platiti atest na njih i u slucaju udesa naplatis ih fino a ne npr imas 19ke od cca 1000eura na recimo bmw 5 a on ti u udesu naplati neke serijske 16ke od cca 300-400 eura i slicne stvari isto vrijedi i za branike i za sve ostale stvari

MTR

Član
ide zakon ide , slabe kocnice cao , slaba rucna cao , kerefeke po farovima ( mislim sijalice , zelene plave itd...) , katalozi novi su stigli jos ih ne primjenjuju . Tehnicki su dobili kamere , snima auto i broj tabli i salje u centralni server u Sarajevu , mora se poklapat.
Pisu sad pomalo a poslije ce biti vise toga , a nedavno sam im morao izbiflat na koliko obrtaja mi pajero ostvaruje max snagu , sto su gume 255-ice ? Reko , halo cilac jel ovo institut il tehnicki , kaze on meni , nema vise zajebancije , nema vise pustanja , kome se auto ne moze popet na valjke nece ni dobit papir , dobili su i nove sonde za dB i ispusne plinove , kome rora tutnji vise - cao .

jebga eto to mi je ovaj s tehnickog napricao samo prenosim

Član
@mtr:ma opet svi registruju auta,sto je najgore,vec duze vrijeme je kako su se uvele te "zestoke" mjere,a nisam primjetio da se broj neispravnih auta imalo smanjio:icon_mad:
kad sam otisao prvi put regat dzipa(u zenici,nakon sto je kupljen),uhvati me peglat kako ne zna koje je to auto,tamo vamo,ja dobvezem auto (stanujem 100-tinjak metara od tehnickog),kad lik poce popisivat i opremu i dimenzije guma i felgi,gleda jesu li diskovi,ma sve
da bi mi na kraju rekao,tvoje auto je bilo 2-3 mjeseca ranije na tehnickom (stari vozio,da vidi jel sve ispravno,ono preventivno),ne moras sada obavljat,pisat cemo da je sve ok:icon_rolleyes:
to je bilo prosle godine
a ni ove nije nista drukcije cini mi se,osim tog slikanja,jedino sto sam cuo da malo zezaju oko iskrivljene prednje tablice(ono,ak te kukom neko slozi),pa je moras prebacit nazad dok ne uslikaju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.