1.8 8v ili 1.8 16v?

1.8 8v ili 1.8 16v?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Raja, trebaju mi vasa misljenja... Odrzavanje, kvarovi, potrosnja (manje bitna)... Sta vi preporucujete...

Motor ide u golfa mk1.

p.s.
Nemojte samo one odgovore, tipa (ma 16-ka, ubaci dizela... dakle, bez gluposti)
Hvala.

Član
velika razlika u 16v i 8v. vozio astru 1.6 8v, i svoju 1.6 16v i velika je razlika. samo ova sa 16v ce ti malko vise uzet ulja, al protrosnja nemal ista, u 1l se razlikuje a normalne voznje se i ne razlikuje.

i da, puno je tisi 16v motor.

Član
Ado nije golf i astra isto nikako, tj nisu isti motori...A moje misljenje jeste, da bi bila veca fora stavit 16-ku kad vec slazes auto,al opet nebih bjezao ni od 8-ice,ako uspijes naci kakav dobar-bijesan motor (8v) onda ces dosta ustedjeti na odrzvanju, jer je zasigurno 8v puno povoljniji za odrzavanje,a potrosnja ti je skoro pa ista u oba modela....

Član
Imam punta 1.2 8v i 2 god vec bez ama bas ikakvih kvarova na motoru ....
Imao 1.6 16v forda pa me uvijek nesto zezao motor , te bira bolje gorivo, te termostati se neki pojebu sto q.... al eto ti procjeni to je samo moje iskustvo

Član
joj ljudi kako mozete porediti astrin motor i recimo fiatov 1.2 8v ili fordov 1.6 sa ovim sto on pita ... kod astre se zna da su benzinici 16v najbolji motori a kod fijata 1.2 8v se zna da je najzahvalniji,najdugotrajniji i najjeftiniji motor za odrzavat ... a izmedju 8v i 16v ja se slazem da je bolje 16v prvo sto bolje ide, sto trosi koliko toliko manje i sto je rastereceniji 16v ...

Legend
vozio sam oba motora, nisam na zalost jos posedovao niti jedan, al evo napisat cu ti nesto iz svog iskustva, kako ja razmisljam, sta bih ja, pa mozda i skontas nesto dobro iz toga (ako razmisljamo na isti / slican nacin)

kao prvo.. vozio sam ekinog starog, cistokrvnog (fabrickog) 1.8 8v GTIa iz 85god ja mislim (znaci k glava) i auto me stvarno odusevilo, islo je strasno dobro, imao je dobar zvuk (auto je bilo fabricko sto se tice motora/izduva/felgi, vozio sam ga prije nego sto mu je stavio alu felge, spustio ga, bilo sta) znaci prije njega ga je vozio neki stariji ciko, sto nije bio "chuner" tako da je bio 100% fabrika, i stvarno, i sada se dobro sjecam tog auta, bio mi je nekako pojam za sve 8v GTIjeve, jer je jako dobro isao, nije puno trosio, a imao je onaj osjecaj "neceg" dok ga vozis..

poslije toga, isto njegovog golfa sa 16v motorom.. iskreno, meni je onaj 8v bolje isao,16v je vise trosio, a nije isao nista bolje nego onaj, osjecaj za volanom (mislim da je sa 8v pravio 16.1@402) , 16ka ko 16ka, meni nista ne predstavlja posebno, (pricamo o klasicnom 16V KRu),u ocima i usima pojedinaca, to je ono VRH jarane, kad neko vidi golfa,prvo sto ce pitati jel GTI ili jel 16ka (a pola od toga i ne znaju sta to znaci) tako da iz svega ovog gore sto sam napisao

ja da sad ubacujem motor, stavio bih ili 8v ili ABFa (ako bi se odlucio na 16v)
ako u keca ubacujes , onda ili 1.6 8v(iz keca GTIa) ili 1.8 8v 112ks su oba..

Član
Hvala...
Nista necu napamet radit, veceras idem da gledam kako je uradjen jedan kec, a unutra je 16v KR... Pogledat cu gdje je sve pojacan, ispitat momka koji ga je radio pa cu vidjet.

Legend
pitaj i alena
on je imao nekoliko 16ki u svom kecu, i nije nista pucalo
sad je ubacio g60 turbo, znaci da auto moze izdrzat, samo ako se kvalitetno odradi ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.