VW Golf mk1 - Restauracija POMOĆ!!!

VW Golf mk1 - Restauracija POMOĆ!!!

Pozdravljam sve :D

E trenutno sam u fazi kupovine auta Golfa MK1 koji bi trebao da se nadje u mojoj garazi za jedno 7 - 10 dana.
Radi se o Golfu mk1 1.6 motor benzinac godina 1983. Ono što ja želim da uradim od tog golfa jeste da se uradi kompletna restauracija limarije (zaštita od korozije, lakiranje) što se tiče motora mislio sam ugraditi 1.8 16v od golfa dvojke

Interesuje me koji se sve dijelovi moraju promjeniti na autu da bi se taj motor ugradio, kočioni sistem kako staviti neke bolje kočnice na to auto itd...

uglavnom sve me interesuje trenutno prikljupljam sve moguce podatke o toj modifikaciji pa me interesuju vaša mišljenja

slike cim auto dodje u garazu

hvala

Član
Evo ja sto znam da ti kazem, ostali neka me dopune!
Motor da ubacis treba ti sledece
- Instalacija motora i procesor (ja imam cpu)
- Pumpa u rezervoaru mala ona je oko 50KM nova
- Pupma 6 bari sa kucistem i regulatorom pritiska nova oko 230KM
- K glava i ostale zajebancije, mjesac, dizne... to ide pod motorom ako uzimas u kompletu
- Tabla sa osiguracima i relejima
- Hladnjak mozes staviti od dvojke tdi-a
- Izduvna grana
- Mjenjac na sajle ili onaj obicni na poluge og gti 8v
- Alnaser
- Set kvacila
- Sad oko trapa poluosovina, ne znam da te ne slazem ne znm kod keca kako to ide,zatim imas prepravki oko nosaca motora

To je nako iz glave, ima tu jos detalja.... eto toliko, nadam se da sam ti pomogao....

Početnik
Ima hiljadu takvih tema na forumu, malo prelistaj, nek ti ne bude mrsko..
Nemas prepravki oko nosaca na toj sasiji sa 1.6b motorom...samo s tog motora prebacis nosace na 16v... mjenjac ti moze ostat i taj od keca..izduvna grana ti treba od scirocca 16v, ili da odmah pravis 4-2-1 ili 4u1 izduv...

Nije mi mrsko listati po forumu listam vec godinama :D

al vise mi se sve smutilo u glavi Dejan 16v je dosta toga fino rekao i ti Oggy dobro mi je dosla ta informacija da mi pase nosac motora jer nesto sam negdje enkada citao o tome i sam sam mislio da pase ali nisam bio siguran

do sredjivanja motora ce biti dosta posla jer prijet oga valja srediti šasiju :D

lagano kada krenem i kada dovezem auto postavljam slike i krečemo a polahko kupujemo djelove mislim motor mjenjac i sve sto je naveo Dejan 16v

hvala momci
samo pišite na ovu temu

LP