Voznja tudjeg auta u drugu drzavu (Hrvatsku) hitno!!!

Voznja tudjeg auta u drugu drzavu (Hrvatsku) hitno!!!

Član
Treba mi informacija sta je sve potrebno od dokumentacije za voznju auta koje je na drugoj osobi, jel treba samo punomoc ili jos nesto?

Moje auto je na dedi , i ja sam isao na more , nisu mi nista trazili, doduse ja sam nosio saobracajnu i potvrdu o vlasnistvu,tako da i tebi ne treba nista vise , ali opet nije ti s goreg ponijeti punomoc :)

Član
Saobracajna i sva dokumentacija se podrazumjeva, ja sam mislio da neke dodatne dokumente, osim toga, i naravno punomoci, znaci po tvom iskustvu ne treba, imal jos neko?

Hvala ;)

Član
Ja isao vise puta u Hr sa tatinim autom, nikad problema. Jednom su mi cak i kontrolisali broj sasije, al ni rijeci nisu rekli zbog toga sto auto nije moj. Mada mislim ako imas regularne papire od auta, saobracajnu i zeleni karton, da ti nece praviti probleme jer auto nije tvoj.

BHT Ovisnik
ma nemas nikakvih problema,samo sva dokumentacija sto se podrazumjeva i to je to;)

Član
ja ti mogu potrvditi da ako je isto prezime, ne treba ti nista dodatno od papira, jer ja sam obisao citavu evropu skoro, a auto je na starom ;)

jusuf je napisao(la):
sub3r je napisao(la):
jel isto prezime?
Mislim da nije, to jel ako je isto prezime i ako si u rodbinskoj vezi ne treba ti nista od dodatne dokumentacije?

Upravo, ako je isto prezime, i jos i adresa nista, a ovako, hm . . . zavisi od policajca, mozda te pusti a moze te zezati! Mada ja kad sam uzeo Mercedesa bio na povlastici( na tudje ime saobracajna), i presao bar 20 puta u HR i nista mi nisu rekli, imao sam punomoc, ali je nisam davao a nisu ni trazili!:icon_smile:

Član
Hvala puno na odgovorima :cool::cool:
Bas ste bili brzi, uglavnom je onako kako sam i pretpostavljao, najvise zavisi od policajaca na granici, ako budu dobro raspolozeni sve prodje bez ikakvih problema.

Administrator
isao sam u hrvatsku i sa ocevim i sa djedovim autom i dva puta su mi trazili "prometnu" i zeleni karton... ja to njima dam i to je to... nisu ni pitali za punomoc... mada mozes izvaditi, da imas radi reda... ja kad sam je vadio, obicna - ne međunarodna koja se vadi u bihamku, je bila čitavih 4,10 kod notara kod crvenih 7 mada na njoj pise da se moze ici van granica :)

Član
i ja mogu potvrditi ovo za isto prezime, niko nista nije pitao, a vecinu ovih prelaza prema Hr prelazio ;)

za drugo prezime punomoc i :123:

Član
evo ja sad iz tuzle,nisam imao pristup netu pa se zahvaljujem jusufu sto je otvorio temu da ovako sve pita
meni su znaci potrebne ove informacije koje je on trazio

isto je prezime vlasnika auta i moje, imam zeleni karton
tako da sutra ako Bog da picim za Hr
hvala velika svima koji su dali odgovore

sub3r je napisao(la):
ja ti mogu potrvditi da ako je isto prezime, ne treba ti nista dodatno od papira, jer ja sam obisao citavu evropu skoro, a auto je na starom ;)

da i ja tako sad vozim u slovenji od rodjaka auto samo imam vlasnicku i saobracajnu ;)