Volkswagen na tržište vraća "Wartburg"

Volkswagen na tržište vraća "Wartburg"

MTR

Član
Kako bi učvrstio vodeću poziciju na svjetskom tržištu, a potaknut uspjehom Renaultove jeftine marke Dacia, Volkswagen pokreće marku za proizvodnju jeftinih, a kvalitetnih vozila. Premda ime automobilske marke još nije službeno objavljeno, to će gotovo sigurno biti Wartburg, javljaju hrvatski mediji.

Nova se proizvodnja pod tim nazivom neće pokrenuti u njemačkom Eisenachu (bivšem DDR-u), nego u Indiji, prvenstveno za potrebe indijskog, kineskog i ruskog te europskog tržišta. Početak isporuka planiran je za kraj 2015.godine.

Prva će stići kompaktna limuzina po cijeni od samo 6.000 eura, a potom se očekuje karavan za 7.000 eura i MPV za 8.000 eura. Prodajne cijene na pojedinim tržištima bit će uvećane za PDV te se može računati na 7.500, 8.750 i 10.000 eura. Bit će to opaka konkurencija modelima Dacije.

Osim na jeftinoj radnoj snazi, sklopovima koji će se također proizvoditi u Indiji (Bosch je tamo već otvorio tvornicu za proizvodnju ABS-a, sustava ubrizgavanja, airbagova...), te kvalitetnim, ali nešto jeftinijim materijalima u unutrašnjosti, niska prodajna cijena će se temeljiti na još dvije značajke. Koristit će se platforme međuosnog razmaka 258 cm (Golf) i 270 cm (Passat), sa svim sklopovima, koje se u koncernu napuštaju uvođenjem modularne platforme MQB.

Modelima nove jeftine marke Volkswagen će uvesti novi internetski model prodaje automobila, koji će bitno smanjiti prodajne marže, a time i konačnu cijenu.

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b4Abr_UuuBE&feature=related[/video]

:lol::lol:

Član
cekaj je li kod ovog cuda rezervora bio iznad karbasa, i ono gorivo ulazilo pomocu gravitacije a ne pomocu pumpe:lol:...

Član
Oooooooo varburge radujemo ti se diringdingdingding :lol::lol::lol:
Uostalm što da ne onaj sa 1.3 motorom i nije bio tako loš u svoje vrijeme

Član
bikeralex je napisao(la):
ja sam musterija ako ce masine biti dvotaktne ;)

;) Dvotaktne masine su zakon,dimilo bi i trosilo ali islo ko sam vrag u nekoj recimo novijoj verziji dvotaktasa od npr 150 ks :icon_biggrin: .Upravo zato je kazu stari vozaci Wartburg letio u odnosu na druge aute iste kubikaze onog doba.

Član
GTI FAN je napisao(la):
ja sam musterija ako ce masine biti dvotaktne ;)

;) Dvotaktne masine su zakon,dimilo bi i trosilo ali islo ko sam vrag u nekoj recimo novijoj verziji dvotaktasa od npr 150 ks :icon_biggrin: .Upravo zato je kazu stari vozaci Wartburg letio u odnosu na druge aute iste kubikaze onog doba.

tako sam i ja cuo, a dovoljno mi je da i vidim u motociklima s dvotaktnim masinama kako se mogu da vrte...jedino uvijek treba imati viska platinskih dugmadi ;) kod ovih starih,na ovim novijim je i to rjeseno ;)

Član
tako sam i ja cuo, a dovoljno mi je da i vidim u motociklima s dvotaktnim masinama kako se mogu da vrte...jedino uvijek treba imati viska platinskih dugmadi ;) kod ovih starih,na ovim novijim je i to rjeseno ;)

prilikom svakog kruga koljeničaste osovine ima jedno izgaranje i ekspanziju (radni takt), za razliku od četverotaktnog koji ima jedan radni takt svaka dva kruga koljeničaste osovine pa jos nema ventila ihihihi ;) to leti.Kada su u Moto GP u bile dvotaktne trkace masine kazu profi trkaci tog prvenstva da je to bila strahota za voziti,nevjerovatna startnost,kada su presli na 4 takta zalili su se da imaju osjecaj kao da voze magarad :icon_biggrin: sad su valjda opet navikli.

Član
GTI FAN je napisao(la):

prilikom svakog kruga koljeničaste osovine ima jedno izgaranje i ekspanziju (radni takt), za razliku od četverotaktnog koji ima jedan radni takt svaka dva kruga koljeničaste osovine pa jos nema ventila ihihihi ;) to leti.Kada su u Moto GP u bile dvotaktne trkace masine kazu profi trkaci tog prvenstva da je to bila strahota za voziti,nevjerovatna startnost,kada su presli na 4 takta zalili su se da imaju osjecaj kao da voze magarad :icon_biggrin: sad su valjda opet navikli.

;) tako je